3. apr 2008 15:00
Lijana tudi sama se že nekaj dni sprašujem, če naj še dajem semena v kruh, ker sem (ne spomnim se kje) zasledila pripombo, da so pregreta semena v kruhu enako škodljiva kot pregreto olje. Sama dodajam kar veliko semen v kruh, ker so mi zelo dobra.
Mala zelena kar se tiče kruhomatov pa je moja izkušnja naslednja - najprej sem imela 2 Clatronica (tista z 1 gnetilko), sedaj pa imam Moulinexa, po naslednjega pa grem v eno od držav severno od nas. Prvega sem kupila že zelo dolgo nazaj, ko so bili še prilično dragi in mi je dolgo dobro služil. Ko mu je odpovedal grelec sem kupila drugega, povsem enakega in bila zelo začudena, da končni izdelki niso bili niti približno enaki, čeprav je vse ostalo bilo. Tega drugega nisem dolgo uporabljala, ker sem ugotovila, da je posoda zelo nekakovostna, saj je zgornji sloj odstopal že, če sem posodo brisala z zelo mehko vlažno krpo. Hotela sem naročiti drugo posodo, pa so mi v trgovini povedali, da nova ne bo boljša, ker Clatronic pač ni neka vrhunska firma. Ker sem pred časom na raznih forumih zasledila, da so uporabniki zelo zadovoljni z Kenwoodom, sem želela kupiti tega, pa ga nisem, ker mi velikost in oblika posode ni povsem odgovarjala in sem kupila Moulinexa, ki je bil prav tako dokaj dobro ocenjen, na žalost pa precej časa nazaj. Na otip se mi zdi, da je material v posodi nekoliko boljši kot pri Clatronicu, mi je pa sesrviser povedal, da današnji Moulinexi niti približno niso to, kar so bili na začetku in da v vseh primerih izdelki, ki se prodajajo pri nas, niso enaki izdelkom, ki se prodajajo "na zahodu", čeprav gre za isto firmo in model. Malo sem se razpisala, ampak mogoče komu prav pride.
Ne znam pa si več predstavljati življenja brez kruhomata.
ajetam