S knjigo na dopust

sterkuš  

član od: 19.5.2007

sporočila: 103

tema odprta - 13. jun 2007 19:24 | ogledi: 5.430 | odgovori: 22

KER BO KMALU DOPUST,BO TREBA VZETI KAKŠNO KNJIGO ZRAVEN.RADA BEREM ROMANTIČNE,LJUBEZENSKE KNJIGE ALI PA KAKŠNE LAHKE KRIMINALKE.SPRAŠUJEM VAS KATERE KNJIGE-O BI MI PRIPOROČILI.

romi1

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

13. jun 2007 19:30

Kar si napisala, združujejo knjige Amande Quick ( romantično-ljubezenske, zgodovinske), Mary Higgins Clark (kriminalno-ljubezenske). Mogoče še knjige Danielle Steel, Victorie Holt. Ali Alba (3 deli), Leonella (4 deli), Jack in Amy, Ljubezen v steklenici, Lučka v snegu, Sayonara, Veter ne zna brati... LP, Stanka

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

13. jun 2007 21:39

Kathleen E. Woodiwiss - zimska vrtnica (romantična ljubezenska zgodba) in plamen in cvet od iste pisateljice super knjigi LP mina20

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

13. jun 2007 22:09

Pa vse od Nicholasa Sparksa. Od njega je tudi Ljubezen v steklenici, ki jo je že Stanka omenila. jessy6

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

14. jun 2007 8:47

Jaz ravno berem od Maeve Binchy (irska pisateljica). Ima več knjig, jaz sem prebrala Prijatelji in Rdečo bukev. Res, da so knjige kar debele, ampak je branje lahkotno in zanimivo. Tako, romantično, ni pa ful pocukrano - meni je to všeč. Scorpy

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

14. jun 2007 9:42

Super pisaljica je Nora Roberts. Vendar je problem dobit knjige, ponavadi moraš rezervirati. bina

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

15. jun 2007 10:28

JA tudi jaz ti priporočam za na plažo Maeve Binchy - Rdeča bukev, Italjanski tečaj, , Zajtrk pri Quentinu, Hiša na Tari in še obe zgoraj omenjeni. Zelo všečno branje pa nič kaj pocukrano. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. jun 2007 15:46

Prebrala vse od zgoraj navedenega. Nora Roberts piše tudi kriminalke, sem jih ravno dala skozi, mislim, da so v slovenščino prevedene štiri, pod psevdonimom J. D. Robb, trenutno pa imam doma in jih šparam za naslednji teden, ko grem tudi jaz na Jadran, kriminalke Roberta Rona, eno sem začela, da sem videla, ali so mi OK - so in gredo z mano.

Za rezervo imam pa še vedno skoraj eno gajbo angleških romanc za predelati, malo je sestrinih, malo pa prijateljičinih. Jih nikoli na zmanjka, ker jih obe redno kupujeta. Vse od romanc do kriminalk. In potem vidiš, koliko dobrih knjig je, ki niso prevedene v slovenščino. 

Amanda Quick pa mene ni pritegnila, prevodi so bolj tako tako.

Drugače pa je od piscev kriminalk treba omeniti še Donno Leon in Patricio Cornwell.

Ampak glede na bližajoči čas dopustov so knjižnice že izropane, tako da je skoraj vse treba rezervirati in čakati. 

Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

24. jun 2007 16:16

Se strinjam, Loni, Amanda Quick ima precej nizek nivo, prevod je bolj beden, besedni zaklad še bolj..........

jezik pri Nori Roberts je bolj na nivolu, je užitek brati. Ampak kaj, ko sem ževse prebrala............... 

rimljanka

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

24. jun 2007 16:38

Zelo dobra kriminalka, ki je tako glede vsebine kot glede kvalitete prevoda zelo na nivoju - pa še dogaja se v Trstu - je Vsakemu svojo smrt, avtorja Veita Heinichena. Ni "groba vohunka", vendar v njej ni niti nobene ljubezenske zgodbe. Prebrala pa na dušek. ines

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti