14. jun 2007 7:21
Katjuschka, kako si naredila sirup iz mešanice melise in mete? Kakšni količino zeli si vzela. Sama imam tudi polno tega v vrtu in bi rada koristno porabila.
LP
14. jun 2007 7:21
Katjuschka, kako si naredila sirup iz mešanice melise in mete? Kakšni količino zeli si vzela. Sama imam tudi polno tega v vrtu in bi rada koristno porabila.
LP
15. jun 2007 22:30
bella_no1 - danes sem ob cesti med Ljubljano, skozi Litijo do htastnika in naprej videla še veliko cvetočega bezga. na posameznih grmih od 3 do 10, pa še več cvetov. torej bezeg tudi v nižini še cveti. rimljanka
9. avg 2007 12:23
Punce, a ima katera recept za melisin sirup? Bom zelo vesela. Hvala! Noel
9. avg 2007 13:19
Moja mami je ravno včeraj kuhala sok iz bezgovih jagod..temno rdeč in zelo dober je. Mi imamo vsi zelo radi bezgov sok iz cvetja,mami nardedi res zelo dobrega, doda limone, pomaranče..... tega pa smo prvič poskusili. Je pa res da se zamaže cela kuhinja in je vse rdeče. Nabrala ga je v okolici Šentjurja, cca. 350 m nadmorske... Če vas zanima, naknadno napišem še točno kje. Žal pa ni okolica Ljubljane. Majuscka
9. avg 2007 16:08
Pri nas pa pravijo ,da so zrele bezgove jagode strupene.Kaj katera ve kaj o tem. Lp balu balu
9. avg 2007 16:17
balu, enkrat mi je o tem že na forumu odgovorila rimljanka, strupene naj bi bile samo nezrele jagode... p
9. avg 2007 16:55
Majuscka zelo bi bila vesela recepta, ker se ravno odpravljam na lov za bezgovimi jagodami. ham-njam
9. avg 2007 22:31
ja, zelene jagode svebujejo strup, zrele ne, sploh pa ne prekuhane. Za bolj občutljive odstranimo peške. rimljanka
19. mar 2014 9:40
bezeg, danes 19.3.2014, v Vipavski dolini
bučmankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton