Tečaj pri goljatu

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

14. jun 2007 14:28

jessy<6, najprej je uvodni del, lepo sediš kot v šolski klopi,mojster pa pojasnjuje in nekaj malega dela. Na mizi te že čaka nekaj pisnega gradiva z osnovnimi podatki in receptim lahko si kajtudi zapišeš.

Potem mojster vse udeležence (od osem do največ 12 jih je v skupini) povabi bliže, k pultu, in lepo razdeli delo. Vmes pojasnjuje, odgovarja na vprašanja, pove kakšen trik, gleda, kako kdo kaj počne, svetuje, skratka praksa ob kateri izveš še veliko odgovorov na vprašanja, ki se kar sproti porajajo.

Tudi od blizu gledaš, kako on kaj počne (ker je pult tako narejen, da lahko gledaš s treh strani, dela se pa še na več drugih) in se tudi sama česa lotiš. Če kaj ne gre, mojster takoj pomaga in svetuje.

Tako da je tečaj res dober, se ga splača udeležit. Na koncu se pa izdelki razdelijo in vsaka nekaj odnese domov (mi smo tovorili vsak po vsaj en kg pralin).

Mamamia

mamamia

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

14. jun 2007 14:39

Uuu, to pa je fajn. To si moram pa malo pogledat. Hvala mamamia za obrazložitev. Lp jessy6

juma  

član od: 15.6.2007

sporočila: 235

15. jun 2007 9:00

Pozdravljeni, vsi člani Kulinarike Berem vas že par let in ste že kar moja stalnica, no zdaj sem se pa končno odločila, da bom tudi aktivna in sem se pravkar včlanila. V veliko veselje sem včeraj spoznala kar 3 članice (Sweetie, Andrejo in Matejo- posebej pozdravljam!!)) na tečaju Kosovno pecivo mojstra Goljata, čeprav sem imela še vsaj enega člana "na sumu", da je tudi domač na tem forumu. Sicer pa sem bila na tečaju prvič in mi je bilo tako všeč, da grem čez nekaj tednov ponovno. Ali kakšen tečaj posebej priporočate ? Juma juma

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

15. jun 2007 9:28

Mojster Goljat je zakon! Škoda, ker že razmišlja, da se bo upokojil, zato kar pohitite in se udeležite tečajev. Menim,da od vsekega tečaja lahko kaj odneseš, tudi če misliš, da že vse veš. Kot pravi mamamia, pokaže veliko trikov in razkrije razne podrobnosti, ki so v kuhinji sicer lahko problematične. Sweetie

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

15. jun 2007 12:06

Joj z veseljem bi šla na katerega izmed tečajev pa mi je malo daleč. Me pa zanima ali bi mi katera lahko posredovala kakšne recepte za jedi, ki ste jih pripravljali na tečaju? alexis

juma  

član od: 15.6.2007

sporočila: 235

15. jun 2007 12:18

Odkod pa si, Alexis? Če si iz Lj., te vzamem s sabo, ko bom šla... juma

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

15. jun 2007 12:23

Ne, sem z Dolenjske. Ah, mogoče se pa le enkrat odločim in bom šla vseeno. Hvala za ponudbo. alexis

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

15. jun 2007 13:48

Razdalje niso ovira. Ko sem bila sama na tečajih je bilo kar nekaj udeleženk s Koroške, Krškega in Novega mesta. Iz Novega mesta si v dobri uri v Škofji loki.

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

16. jun 2007 14:09

Bila sem na peki kruha in žemelj in sem bila z eno besedo rečeno fascinirana. Mojster nam je v dobrih treh urah kar traja tečaj, spekel 13 različnih vrst kruha (vsako iz kilo moke) , žemlje in še eno pecivo. Poleg tega nam je še tako malo za šalo malo zares spekel testo za rolado. Da ne govorim o raznih malih trikih, ki jih pove kar tako vmes. Tečaji bodo vsaj še v juliju in septembru, za naprej pa se ne ve več, ker mojster odhaja v pokoj. Te tečaje toplo priporočam tako začetnicam kot tudi dobrim kuharicam, saj na teh tečajih vidim, da vse preveč kompliciramo.

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

16. jun 2007 19:11

kje pa izveste za te tečaje? In kakšna je cena? Jaz sem sicer iz MB, a bi se ga udeležila, če bi me kaj res zanimalo. moncika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti