19. feb 2012 19:32
tajkec je napisal/a: |
Pozdravljeni sotrpini Domače zdravilo, ki preiskušeno deluje je ČESEN. Takoj, ko začutiš, da se nekaj dogaja, je treba mesto na ustnici namazat s česnom, jaz si potem odrežem čisto tanek, skoraj prozoren listek česna in ga prilepim na ustnico, (lepljiv je sam po sebi). Taka španciram naokrog nekaj časa. Odkar uporabljam to "žavbo", se mi nikoli ni razvil do velikosti, ko bi drugi opazili, da ga imam. Pomembno je da se čimprej namaže! LP T tajkec |
Škoda, da že davno nisem odkrila te teme.
Danes sem želela deliti svojo izkušnjo. In da naredim kratek povzetek dosedanjih enajstih strani.
Do sedaj mi je že pomagalo oz. lajšalo herpes (ki je že v obliki mehurčkov): raznorazne kreme na recept, zobna pasta, propolis in celo tekoči puder za kožo (je hitreje izsušil mehurčke). Nekaj novih omenjenih bom preiskusila v prihodnjosti (upam, da ne bo potrebe in če že bom to storila v fazi skelenja ustnice): masiranje z vato namočeno v alkohol, moško vodico za britje, olje čajevsa, žlička namočena v vroč žajbljev čaj, balzan za ustnice Ju.., kapljice 31, obliži (no, slednjih ne bo spisku) ipd. Me pa zanima tudi morebitna učinkovitost še neomenjene ČEBULE.
Pri zdravilih na recept naj dodam, da se njihova učinkovitost s časom zmanjšuje, kar je potrdila tudi osebna zdravnica in mi takrat priporočila menjavo (to pomeni, da neko obdobje uporabljaš eno zdravilo, nato drugo in morda kasneje prvo lahko spet učinkuje). Ker pa nisem zagovornik uporabe farmacevtskih pripravkov, raje preizkušam domače pripomočke.
Meni se pred 4 dnevi razvil herpes po dolgem času. Odprla sem Domačo lekarno p. Simona Ašiča in med mazili opazila ČESEN. Sama sem naredila tako kot je opisano zgoraj. K sreči se je skelenje pojavilo popoldan in sem imela česen čez noč nalepljen na ustnico. Pomaga.
Čim manj težav vam želim
paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni