neznan uporabnik
17. apr 2002 7:12
Mene pa zanima, na kaj moraš biti pozoren, ko zanosiš, npr. v prvih tednih nosečnosti, pa tudi potem do konca. Kakšna hrana se pripoproča za čimboljšo korist razvijajočemu se otroku. larisaneznan uporabnik
17. apr 2002 7:12
Mene pa zanima, na kaj moraš biti pozoren, ko zanosiš, npr. v prvih tednih nosečnosti, pa tudi potem do konca. Kakšna hrana se pripoproča za čimboljšo korist razvijajočemu se otroku. larisaneznan uporabnik
18. apr 2002 9:14
Živjo, glede hrane - priporočljivo je še naprej jesti raznoliko hrano, vsi tisti principi za zdravo prehranjevanje veljajo tudi v nosečnosti. Seveda količine ni treba podvojiti (ni res, da se v nosečnosti "je za dva", optimalno je pridobit 10-12 kg). Čim več sadja, zelenjave, pa tudi hrane z veliko balastnih snovi (zaradi pritiska povečane maternice je v nosečnost pogosta obstipacija). Priporoča se tudi jemati vitamine in folno kislino (njo je dobro jemati tudi nekaj mesecev pred zanositvijo, in pa vsekakor v prvem trimestru). Obstajajo že gotovi kombinirani preparati, ki se dobijo v lekarnah. Prav tako je dobro izogibati se zelo alergogeni hrani (hrana, ki povzroča alergije) - npr. arašidi. In seveda, previdno z zdravili (tudi nekaterih kapljic za nos naj bi se izogibali v nosečnosti). Lep pozdrav, Nina
18. apr 2002 21:50
Zapluli smo v druge vode Sycia
23. apr 2002 13:01
Vsemu zgoraj omenjenemu o prehrani med dojenjem bi dodala le tole (za primer če bo imel otrok krče): Pred kratkim sem v knjigi Hrana je zdravilo prebrala, da je najpogostejši vzrok krčev kravje mleko, ki ga uživa doječa mama. Če ima otrok krče, naj mama za najmanj teden dni prekine z uživanjem kravjega mleka in, če opazi spremembe- bo to to. Anita Ločniškar
13. jul 2006 9:17
http://www.bambino.si/?d=clanek&id=107 glede prehrane doječe matere Srečna družina - www.bambino.siKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lečin curry s kruhovimi cmoki
Njoki s šampinjoni in modrim sirom