Razbit stekleni vrč

cukrcek  

član od: 21.7.2005

sporočila: 162

tema odprta - 9. jun 2007 11:57 | ogledi: 2.839 | odgovori: 8

Jaz bi pa prosila za pomoč...In sicer, po nesreči sem razbila stekleni vrč pri kavnem apartu (ni expreso aparat). Nimam pojma, a se da ta vrč zamenjati, a je sedaj komplet aparat neuporaben (kar ne verjamem). Imamo kavni aparat Rowenta, ki ima naštimano, da se kapljanje kave ustavi, če premakneš vrč. Na natu sem našla inf. o samem aparatu, a ne tudi o tem, kaj se zgodi, če bi recimo vrč počil - kaj potem? Moj je znorel in misli, da se to ne da zamenjati, jaz pa mislim, da se vrč lahko zamenja, samo tisti plastični ročaj dol snameš in pokrov, ter ga daš na novi stekleni vrč. Ali imam prav?

Prosim, če mi svetujete, kaj naj naredim? Se to da nabaviti in koliko stane približno?

cukrček

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

9. jun 2007 12:12

cukercek, brez panike. Če stvar ni prestara, se sigurno da zamenjati. Pokliči pooblaščeni servis, kjer ti bodo pomagali. Po moje je predvideno, da se steklo pač rado razbije. LP katjushka

cukrcek  

9. jun 2007 12:17

O hvala...ma moj me je naživciral. Mislim da smo iz garancije z aparatom.. Aparat ni star, in stavim, da sem videla, da se ti vrči dajo kupiti, ampak moj pravi, da je vsak vrč zase. Vrč je za vse skoraj isti, samo ročaj i pokrov niso...al pa se motim? cukrček

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

9. jun 2007 14:57

Cukrček ne sekiraj se. Vrag po enem vrču. Povej temu svojemu, ki te nažira zarad enga razbitega vrča, da so vsi koščki še vedno celi. Se bo že našel nov vrč.

No sicer je pa včasih res hodu, če se naprimer ponesreči razbije taščino darilo, pa se vseeno preživi.

Matjaž

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. jun 2007 17:42

Bravo, Matjaž! Jaz sem po vnaprejšnjem dogovoru s svojo prijateljico po nesreči spustila en nagravžen desertni krožnik, seveda vpričo njene tašče. Pa krvavice vrgla stran, že ko so se pekle, so mi bile sumljive, sploh ni bilo tistega pravega vonja. Pa se potem jaz žrtvujem, ker meni nihče nič ne reče, njej bi pa naprej metali.

Drugače sem pa tudi jaz že razula ravno tako Rowentin vrč za kavo in na koncu ugotovila, da raje kot kupim tisti vrč na servisu, doplačam minimalni znesek in kupim kar celo mašino. Ker mi tista tudi optično ni bila všeč, sem jo sama kupila, da ne bo pomote. Sem pa pred 14imi dnevi odlomila pokrov od moje ljubljanske kafemašine. Za to mi je bilo pa žal, ker je zadeva majhna, za 4 male skodelice oziroma ravno eno zame. Pa sem v Beljaku našla še manjšo za 8 evrov.

Loni Makaroni

cukrcek  

9. jun 2007 19:17

Moj mi ne mori preveč. Tu v FR se po navadi za zajtrk pije kava iz avtomata (na filter)v velikih skodelicah, in sedaj tega ni..Tudi jaz sem se navadila te kave..Na srečo pa imamo še en avtomat - Senseo, za exspreso...pa mu zjutraj naštimam to kavo. Naše kave mi je pa zmanjkalo...npr. Santano ful pogrešam...uh ..Ne bom sedaj o tem, kakšno kavo pijem... Moj je bil jezen ker mi je najprej crknil sesalec, 2 uri kasneje pa še polomim vrč - sedaj se heca z menoj, vse kar se da kupiti z denarjem je dobro, važno je, da je glava cela... Mislite potem, da se da ta lonec nabaviti - sicer živim v FR a mami živi blizu Beljaka..pa bi lahko ona pogledala. Moj pravi da se ne da, pa bomo videli? Škoda da ni več pod garancijo, potem bi tudi jaz tako naredila kot ti Loni hahahah. hvala vam za spodbudne besede...matjaž, se mu bom že oddolžila za lonec - sem naredila piškote, ki sem jih videla na KUL Slo...pa bo hahaah.... Lep pozdrav iz sončne Francije.. cukrček

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

9. jun 2007 19:44

No fajn da si ga potolažla, pa čeprav s piškoti.

A iz Francije se nam oglašaš? Dej no mal več napiš iz kje, da bomo imeli malo predstave, kje je sončna Francija.

LP

Matjaž

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. jun 2007 20:54

Cukrček, jaz imam za rezervo še kafetjero, pa v šihtu še eno, sem jo vlekla tudi v Francijo s sabo, pa seveda naše kafe tudi, tako da te čisto zastopim. Sem pa tudi jaz firbčna, kje v Fr. si. Jaz sem preživela 3 mesece v Parizu, sem dobila štipendijo fr. vlade, naučila sem se po strokovni plati bolj malo, po kulinarični inpogovorni pa zelo veliko, pa še v enega Tunizijca sem se pošteno zacopala. Zdaj je že vse mimo, tudi govoranca je zaroštala. Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. jun 2007 11:24

ZA Rowento ne vem, ampak mi smo imeli kavni avtomat od neke druge firme in samo vrča nismo mogli kupiti. Smo pol Avstrije pretaknili, pa ni šlo, tako da mso potem uporabljali nek star vrč od drugega avtomata (tašča je imela vedno še kje kakšnega starega ali pa novega, še zapakiranega). Tako da bo po moje verjetno treba kupit kar celo mašino novo. Pa saj ne stane več kot nekaj evrov.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti