Hrana za na pot

mallory  

član od: 28.5.2007

sporočila: 4

tema odprta - 7. jun 2007 23:06 | ogledi: 9.355 | odgovori: 11

S prijatelji gremo v kratkem na en rock festival, kjer je hrana zelo draga, smo pa študenti in bi radi malo "prišparali". Zato si bomo čimveč nesli s sabo. Gremo za 4 dni, je pa vse skupaj bolj improvizirano - spali bomo v šotoru, kuhalnikov ali gorilnikov pa se ne sme nosit v kemp. Zanima me, če ma kdo idejo, kaj bi lahko vzeli s sabo, da je dobro, ne pretirano občutljivo na temperaturo in zdrži nekaj dni? Zaenkrat smo prišli do klasičnih idej - črni kruh, paštete, tunina, alpsko mleko, instant kava, žitarice, kakšno bolj "kolačasto" pecivo... hvala!

mallory

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

8. jun 2007 6:50

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=7127

Suho sadje, oreški, jabolka, sir( v lističih), nekaj pijače ..... bo tako hitro minilo, da tudi več kot za sprotno "grickanje" verjetno ne bo časa.

Uživajte še za nas....

kobra 1

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

8. jun 2007 8:22

-Če vzamete se kaksen paradiznik in konzervo koruze, lahko za spremembo (skupaj s tunino) naredite solato. -Določeni kupljeni pudingi zdržijo tudi na sobni temperaturi (v trgovini so zloženi na policah z otroško hrano - znamka Alete). -za prvi dan si morda lahko nesete kuhan riž???, morda z grahom?? Sama bi upala jesti na hitro ohlajen riž. -kakšni doma narejeni zavitki (kot empanade) z manj problematično vsebino; v mislih imam kakšno zelenjavo. Pozdrav, veverica

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

8. jun 2007 8:36

pa seveda kakšni panirani zrezki, mogoče polpeti... pa kaj zelenjave (paprika, paradižnik), pa bo :) Po moje boste itak bl tekočino uživali :)) Scorpy

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

8. jun 2007 8:46

Če vzamete hladilno torbo na akumulatorsko hlajenje si vsaj za kak dan ali dva lahko vanjo spravite kakšno bolj občutljivo hrano. Lahko vzamete dunajce, kar bodo fantje gotovo veseli in so mrzli s kruhom in kakšno kumarico prav dober obrok, super je španska pita, ki jo lahko tudi brez šunke naredite in bo sigurno zdržala najmanj dva dni(recept je v bazi), pa palačinke in si pol na mrzle lahko mažete npr. nutelo marmelado itd. Pa obvezno sadje. Mislim pa da na hrano pretirano itak ne boste mislili, saj se boste bolj glasbi posvetili. To je pa tudi ene vrste hrana. Lepo se imejte. Renata Košir

mallory  

8. jun 2007 9:09

super, hvala za vse nasvete! fantje so na moja vprašanja glede hrane itak imeli samo en komentar - pivo. ampak se mi dozdeva, da bojo kar veseli, če se bo vseeno našlo kaj pametnega za pojest :) mallory

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

8. jun 2007 9:21

Kam pa greste mallory, če smem vprašat? Tatjana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. jun 2007 9:59

Cedevita. Napolitanke. Frutabela. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

8. jun 2007 10:15

Če vse skupaj sešteješ - da doma pečeš dunajske, kupuješ zelenjavo in se ti vsa pomečkana valja po vrečkah v šotoru, pa kupuješ ne vem kaj, te ne bo nič cenejše prišlo, kot če si boste tam na štandu enkrat na dan kupili hot dog ali kebab ali kos pice.

Zraven vzamete pa krekerje in kak pakiran kruh ,dobiš že narezanega, pa kakšno konzervo tunine, koruze, morda čičerike, tudi kuhane šunke in si iz tega naredite solate. Pa saj ne grese na gurmansko turo ampak na koncert, kjer je hrana samo zato, ker prazna vreča pač ne stoji pokonci.

Karkoli si spečete doma, bo cvrknilo po drugem, tretjem dnevu in mene mine apetiti ob pomečkani hrani.

So pa dunjaci v sendviču praktični za na pot in morda za prvi dan, da ni prevelike sile.

Kaj pa lončki z že pripravljeno hrano, nanje zliješ smao vročo vodo in obrok je gotov?

Jaz vam predlagam sprehod skozi kakšno trgovino, z daljšim postankom ob policah s konzervirano hrano, pa bodo ideje kar privrele.

Mamamia

mamamia

mallory  

8. jun 2007 10:31

Tatjana: gremo na Nova rock v Avstrijo. mallory

carli  

član od: 17.11.2006

sporočila: 59

8. jun 2007 10:40

pozdravljena, sama imam kar nekaj izkušenj s takimi koncerti in ti povem, da se popolnoma strinjam z mamamio. Šotor bo cel dan stal na soncu (vsaj ponavadi na takem "taborjenju" ni sence) in se lahko še ne vem kako trudiš doma, da pripraviš dobro hrano, po celodnevnem "kuhanju" v šotoru ne bo več to, to. Poleg tega, ponavadi pripraviš preveč vsega, ker se bojiš da bo zmanjkalo in potem itak konča v smeteh. Se strinjam, da zna bit tam hrana draga, ampak za en obrok na dan, pa že ni tako hudo. S sabo nesite krekerje (čips, palčke,...) kekse, kruh in različne konzerve, pa je. Tudi če vse štiri dni jeste suho hrano vas še ne bo pobralo. Konec koncev, se greste zabavat. Kar se pa fantov tiče, njim je ob takih priložnostih itak čisto vseeno kaj se je oz. prej bi izbrali kos starega kruha in meso iz konzerve, kot pa zdravo ampak lahko solato. Posebno še po nekaj kozarcih piva. Vsaj večina. Želim vam veliko zabave. carli

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti