16. mar 2011 13:41
Ja Janis, zato ta suport poslušamo v parlamentu, v radijskih oddajah, npr. gostje Studia ob sedemnajstih, med zdravniki itd itd. Vsi suportiramo eden drugega. In to vse zato, ker se nam zdi angleško tako imenitno. Saj ni dvoma, da je treba znati tuje jezike in da smo Slovenci zelo uspešni pri učenju in tudi znanju angleščine, pa najbrž še kakšnega drugega jezika. Le med sabo bi se lahko pogovarjali tako, kot nas je mama naučila. Mene navdušujejo ljudje, ki dolgo živijo v tujini in še vedno lepo govorijo slovensko. Bom pohvalila našo Vanjo iz ZDA, ki redko napiše kaj po angleško, čeprav že dolgo živi čez lužo. Pa naša Cindy, moja snaha tako lušno reče "moja mož", no rekla je, potem smo se pa tako smejali, da ni rekla več. Pa se trudi. Erika Johnson Debeljak, ki že dolgo živi pri nas in bi lahko bolje govorila slovensko, je že javno povedala, da ji sploh ne bi bilo treba govoriti slovensko, saj vsi znamo angleško, od taksista dalje. Uf, morala se bom ustaviti, to je namreč tema, kjer lahko odprem vse registre in ne neham.
naor