kako pripraviti goveji zrezek,da ne bo trd kot....lp.
JAKI51
kako pripraviti goveji zrezek,da ne bo trd kot....lp.
JAKI51
6. jun 2007 22:09
Najprej ga mariniraš v soli,popru,česnu,senfu...preliješ z oljem in pustiš čez noč v hladilniku.Nato ga najprej popečeš po obeh straneh,da zakrkne-potem pa dušiš, pač toliko časa,koliko je potrebno,odvisno je od starosti govedine. Lp tejka77
6. jun 2007 22:15
se strinjam s tejko77.... lp veverica cak
6. jun 2007 23:58
Tejka77, po moje bi bilo bolje marinirati brez soli. Solila bi po peki. Popekla bi samo, da zakrkne in nič več. Tatjana Sporočilo je spremenil(a) Tatjana dne 07. jun 2007 00:01:23
7. jun 2007 9:50
Tudi jaz goveje zrezke ali pa meso za golaž dam v marinado iz olivnega olja, popra, soli, zdrobim lovorjev list, česen, malo rdeče paprike v prahu, mičkeno vegete in žlico ali dve viskija , v tej marinadi pustim meso vsaj dve uri laho pa tudi dlje. Zrezki so tako krhki, kot bi jedel pecivo, enako tudi meso za golaž. Hobotka
7. jun 2007 9:56
Vinko, ključna beseda je marinada. Pri vsakem mesu. Vsak naredi svojo kombinacijo začimb in tekočin in seveda prisega nanjo. Eni veliko delajo s poprom, soljo, oljem....jaz rada kombiniram z balzamičnim kisom, in še kakih pet stvari zraven, še nikoli nisem solila mesa (in še nikoli nikdar ni nihče rekel, da ni slano, nasprotno komplimenti za okus so leteli z vseh strani)....in sem prepričana, da boš tudi ti našel svojo kombinacijo. Ti kar malo pacaj. Gušt kuhanja je v eksperimentiranju. Vendelina jr.
7. jun 2007 10:09
Vendelina, katere stvari pa še daš pol v marinado? Scorpy
7. jun 2007 10:37
mamamia
7. jun 2007 10:47
Ne ravno vsega, kar mi pride pod roko, ampak dosedaj sem sprobala (sicer sem se enkrat na to temo že razpisala) - sojino olje in papriko, limonin sok in še malo lupine sem nastrgala in v tem pacala govedino - balzamičen kis, baziliko, oljčno olje, rožmarin in mlete mandlje za perutnino in puranje meso - arašidovo olje, mandlji, ingver, paprika za belo meso - gorčica, vino, malo cimeta za teletino - balzamični kis, gorčica - balzamični kis, mleti česen, oljčno olje, bazilika - arašidovo olje, kokosovo mleko, malo pekoče paprike (če delaš kaj "kao vzhodnjaško) Vedno si marinado pripravim v skodelici, jo lepo premešam, nakar s čopičem premažem meso, meso naložim v posodo in ko so vsi kosi premahani, prelijem čez še ostanek marinade, pokrijem s folijo in to je to. Vendelina jr.
7. jun 2007 12:33
Hvala, Vendelina, si bom zdajle sprintala (ko ravno trenutno delam v kopirnici:) Nikol več trdih zrezkov! ScorpyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bolj enostavno in poceni ne gre
Zelenjavna mineštra