Šolske počitnice

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

tema odprta - 5. jun 2007 11:58 | ogledi: 2.644 | odgovori: 12

Spet sem pred težavo, kako zapolniti poletne počitnice četrtošolki, brez da obremenjujem vse sorodstvo. Žal nima družabnice, s katero bi se lahko udeležila kolonije ali podobnega letovanja. Nekaj sem brala o aktivnih počitnicah na Pohorju (smo iz MB)- me pa zanima, kako kaj vaši mulci preživijo dva meseca tako neskončno pričakovanih počitnic?

Kaj pa pozornost ob koncu šolskega leta ? Nekako ne posegam po materialnih nagradah; lani sva skupaj obiskali Gardaland, tudi letos razmišljam o kakšnem izletu ali morebiti tečaju. Bolj pozornost kot pa zadeva, za katero je potrebno odstopiti vso plačo (jezikovni tabori so za moje pojme kar predragi- lani je stal cca 120.000SIt/teden). Kakšen predlog?

LP,

tabina

ninky  

član od: 19.1.2005

sporočila: 127

5. jun 2007 12:07

društvo prijateljev mladine mojca iz novega mesta organizira v dolenjskih toplicah aktivne tabore za osnovnošolce iz vse slovenije. tabori so res dobro organizirani in otroci se rad tja vračajo. prihajao pa iz vseh slovenskih krajev. tabori so namenjeni aktivnemu preživljanju prostega časa in spoznavanje novih prijateljev pri tem ni probelm, zato po mojem mnenju ni problem, če gre otrok sam na tako zadevo, ker si tam takoj najdejo prijatelje. lp, ninky

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

5. jun 2007 12:23

Tabina tudi v MB je Zveza prijateljev mladine, pozanimaj se tam kakšne aktivnosti pripravljajo za počitnice. Naša 10 letnica bo, ko se začnejo počitnice najprej šla v košarkarsko šolo (katera se odvija v našem kraju), nato pa taborit s taborniki. En teden bo hodila na plavalni tečaj (kljub temu, da že dobro plava). Tudi v MB imaš možnost plavalnih tečajev. Zanimive pa se mi zdijo tudi jezikovne počitnice na Pohorju. http://www.berlitz.si/front_content.php?idcat=509 Zadeva sicer ni najbolj poceni 419 eur. Nudijo pa ti 15% popust če je otrok komitent SKB banke. Poglej na strani SKB. Veliko taborov je organiziranih tudi v domovih obšolskih dejavnosti, vendar je to vse pogojeno s financami. Če pa imaš možnost jo dati v kolonijo, kjer ne boš imela toliko stroškov ji razloži, da ni noben problem če gre sama, saj je tam veliko njenih vrstnikov! LP K

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

5. jun 2007 12:25

Pri nas so trije, to je včasih dobro, včasih slabo. Na počitnice ne gredo nikamor,ker nočem obremenjevati sorodstva. Tabori odpadejo, ker oni nočejo. Zato si sami naredimo plan izletov in si vzamem samo po kak dan dopusta, npr. z vlakom na kopališče, v kino dopoldne, ko je ceneje, na kopanje v domačo Unico s svojimi prijatelji, gremo pa za deset dni tudi na morje, letos 12. Drugače pa doma veliko ustvarjajo, zato nastrada moja kuhinja in cela hiša. Jeseni je potrebno generalno čiščenje, pa tudi belili smo že zaradi tega. Verjamem, da je huje, če je otrok sam, ker potrebuje nekoga da se z njim zaposli. Jaz vsak dan pridem šele ob petih iz službe, pa me ne pogrešajo preveč. Lep pozdrav. Malčica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jun 2007 13:36

Kaj bi pa deklica rada počela med počitnicami? Nič nisi zapisala, kaj njo zanima, samo se mi zdi, da po štirih razredih osnovke ima že vsak otrok cel seznam želja (druga stvar je, koliko od teh želja velja upoštevati in koliko od teh želja se da finančno izvesti). Tudi po štirih razredih osnovke je vsak otrok že tolikanj samostojen, da zmore preživeti tečaj, kolonijo, karkoli pač..., ne da bi ga pri tem spremljal kak prijateljček - skratka, to, da nima frendice za skupno letovanje - saj je ne potrebuje, bo druge spoznala. Tudi, če se deklica morda težje sprijazni z idejo, da bi šla kam brez družbe z dvorišča/šole, se jo zmotivira s tem, da je zdaj že večja in da se tako počasi pripravlja na to, kako bo prišla v srednjo šolo in bo tam nov kolektiv, pa kako bo šla kdaj drugič v tujino na jezikovne tečaje in bodo tam tudi čisto nepoznani ljudje itd itd itd....Poleg tega, če pravilno razumnem, deklica je edinka - edinci so po defaultu bolj socialno zreli od svojih vrstnikov (ker večino časa preživijo v družbi odraslih), mislim, da bo zmogla. Sicer pa, večina desetletnikov je že ob dejstvu, da gredo kam brez staršev (pa magari samo v sosednji kraj) in tam celo prespijo....zelo navdušena. Vendelina jr.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

5. jun 2007 14:33

Nisem kaj dosti pisala o svojem otroku, ker sem iskala splošne ideje. verjamem, da iz napisanih nasvetov marsikdo drug najde kakšno idejo. Kar se moje deklice tiče, najbrž je nas bolj strah kot njo, kako se bo sama znašla. je zelo družabna, le v glavi ji je težje sprejeti idejo, da nikogar ne bo poznala in da bodo ostali že vsi v parih oz skupinah poznanstev. Kar se njenih hobijev tiče: najraje pleše in poje, je zelo ročno spretna, zato rada tudi izdeluje; uči se tujih jezikov, hodi v glasbeno.... Mislim, da jo je za marsikaj možno navdušiti. V glavnem sem želela nasvete predsvem zato, ker sem dobila že kar nekaj ponudb raznih "aktivnih počitnic"- žal je tako, da lahko to ponudi že tako rekoč vsak... (tudi v domači hiši, kjer tako mimogrede izvedejo kakšno urco tujega jezika, zraven normalno skuhajo kosilo, počistijo stanovanje, njihov otrok ima med tem družbo in gledajo risanke v tujem jeziku.... za samo 200€ za pet dni ) Zelo mi je žal, da je aktivni tabor, ki ga predlaga Nincy že zaseden.... Tole z Berlitzem mi je pa predrago, saj že med letom plačam tečaj tujega jezika v približno tem znesku. Težava vseh oblik počitnic, kjer je varstvo otrok pa je, da trajajo 8 ur, kolikor znaša tudi moj delovnik. Nekako sem se že skoraj odločila, da jo pošljem v Poreč z ZPM.... tabina

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

5. jun 2007 15:01

Tabina, imaš prav verjetno res starši bolj kompliciramo kot je nujno potrebno. Verjetno se res brez potrebe bojiš, da se nebi znašla. Saj praviš, da je družabna. Naša je bilo lani 10 dni na taborjenju. Vodniki so nam povedali, da so obiski nezaželjeni pa tudi telefonov niso imeli. Pa je bilo vse OK. Če imaš šanso za Poreč jo pošlji! LP K

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jun 2007 15:22

Poreč! Če deklica rada pleše - predivdevam, da bodo imele tudi MB-plesne šole kakšne aktivnosti med poletjem - vsaj v LJ je tako, da imajo kakšne igre med počitnicami, ker tako dobivajo otroke za vpis v naslednjo sezono. Lani je bilo strašno in hip-hopanje po tipkah (nekakšen križanec med ristancem, računalnikom in hip-hopom) - ravno prava stvar za desetletnike. Vendelina jr.

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

5. jun 2007 18:33

Tabina, pa za en teden jo lahko daš na oratorij, sigurno ga imate v domačem kraju. Pri nas je bil lani prvič, naša je bila lani toliko stara kot tvoja zdaj, tako je bila navdušena. To organizira vaški župnik s pomočjo animatorjev, ponavadi devetošolcev in mladincev. ann

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

5. jun 2007 20:27

Pri nas na Centru za socialno delo imamo vsako leto ti 11.Šolo Šalo, kjer hodimo po mećiški dolini in imamo aktivnosti vsak dan po krajih. Vsak ponedeljek smo tako v Ravnahm torej v Prevaljah,sredo v Mežici in četrtek v črni, petki so rezervirani za podružnice. Program 11 šole sestavljajo športne igre, kreativno udejstvovanje, pohodi, druženje in še veliko drugih stvari. Naj poudarim,da je vse brezplačno, le malico imajo otroci svojo. Mogoč kaj podobnega organizirajo tudi pri vas...zato vam svetujem,da se pozanimate tudi tam. Lp,Tarja Tarja83

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti