Gardaland

mirca  

član od: 11.1.2007

sporočila: 43

tema odprta - 4. jun 2007 23:04 | ogledi: 6.529 | odgovori: 9

Z družino (2 otroka - 8 in 11 let) se konec junija za kakšne 3, 4 dni odpravljamo v Gardaland. Mi lahko kdo priporoči kakšen kamp? Vzeli bi šotor, mogoče pa bi spali tudi v tistih lesenih hiškah. Potem sem imela v mislih še ogled Parka Natura Viva. Mi kdo ve povedati, kaj naj si poleg tega še ogledamo?

Tiste, ki ste že bili tam, bi prosila za kakšen nasvet.

Hvala.

Mirca

priv  

član od: 7.11.2006

sporočila: 266

5. jun 2007 7:04

Tudi jaz se pridružujem za kakšno informacijo glede Gardalanda, ker imava tudi midva peljati sina tja! Hvala in lep pozdrav, Priv. priv

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

5. jun 2007 7:37

Ob Gardskem jezeru je polno kampov, ki so lepo urejeni. Mi smo bili tam dvakrat v kampu Palma. Presenetila me je urejenost sanitarij, celo pralni in sušilni stroj je bil tam. V navedenem kampu so tudi kontejnerske hiške. Priporočam tudi obisk vodnega parka Caneva world in ogled viteških iger, ki se zaključijo s srednjeveško pojedino. Pa veliko užitkov v Gardalandu. SMILE28

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

5. jun 2007 9:06

Glede kampov ne vem, je pa v bližini Gardalanda tudi Movieland (nisemm bila tam, je pa menda vse na temo filmov, malo uporabi Google). Pa Aqualand tudi ni daleč, se mi zdi. Zna pa bit konec junija huda gneča v Gardalandu, ker se zaključuje šola in imajo na šolah izlete tja ali pa starši peljejo otroke "za nagrado" itd. Jaz sem bila tam lani, ko je bil zadnji dan odprt nočni Gardaland in je blo obupno. Za vsako stvar smo čakali 1,5 do 2 uri (brez heca)! Pa še to: priporočam, da če bo res gneča, da TAKOJ, ko vstopite noter (ko kupite karte in greste čez vhod) greste do informacij in kupite VIP karte, je mal za doplačat, ampak potem čakaš v drugi vrsti in prej prideš na vrsto. Teh kart je seveda omejeno število in ponavadi takoj grejo. LP Scorpy

carli  

član od: 17.11.2006

sporočila: 59

5. jun 2007 9:31

V okolici je res polno kampov, tako da glede tega res ni problem. Kot pravi SMILE28 se vam res izplača tudi obisk Caneva world. Mi smo bili pred cca. petimi leti, tudi junija meseca in smo dobili popust pri vstopnici, ker smo obiskali oba zabaviščna parka. Pa še nekaj spletnih strani za informacije: http://www.lagodigarda.it/ http://www.canevaworld.it/ http://www.gardaland.it/ carli

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

5. jun 2007 9:46

Spet nekaj novega zvem -VIP karte. Nisem vedela. S kampiranjem nimam izkušenj, smo pa bili že petkrat tam. Najlepše je bilo lani, ko smo šli 26. aprila, dan pred praznikom. Nobene gužve v parku, lepo pomladno vreme, nobene vročine, skratka zelo zelo lepo. Prespali smo kar v hotelu mislim da Resort -zelo lep, pravljično oblikovan, notri se sprehajajo Disneyeve maskote, vse smo si rezervirali preko Emona tur.agencije. Opozorila bi samo na gnečo na cesti pred Venezio, za znoret, več kot uro smo stali NA MESTU, tik pred cestnino, enostavno se ni premaknilo nikamor. Kasneje smo izvedeli, da pride vsak dan do takega zamaška, če se ne motim okrog pol devetih ali devetih, zato bi svetovala, da se od doma odpravite res zgodaj (recimo ob petih iz Lj.), pa rajši v miru pomalicate in počakate na parkirišču, da se park odpre. Tudi obisk Safari parka je edinstven. Pelješ se kar s svojim avtom med živalmi, celo med levi in nosorogi. Eno leto smo pa šli v živalski vrt, ki je poleg Safarija. Tu pa so manjše živali, nič posebnega. Lepo doživetje vam želim, za otroke bo nepozabno. ann

mirca  

član od: 11.1.2007

sporočila: 43

5. jun 2007 16:50

ann, kje točno pa je ta Safari park? Verjetno s tem ne misliš na Parco Natura Viva, ker kolikor sem razumela, se tam ne smeš voziti z avtom. mirca

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

5. jun 2007 17:56

Mi smo sledili tablam ob cesti (rjava barva, mislim da je gor žirafa), najbrž je to ta park, ki ga omenjaš, od Gardalanda je bil oddaljen par km -cca 5, po spominu. Zdaj ne vem, če je po novem zaprt za avtomobile, lani smo šli mi v živalski vrt, ki je poleg, v Safari pa pred cca 3 leti. Po moje je še vedno tako, ker je tako tudi zasnovan, da se voziš z avtom in opazuješ živali. ann

Joan  

član od: 12.12.2006

sporočila: 153

5. jun 2007 19:05

Za Safari park sledi tablam za kraj Cola, saj je v neposredni bližini, potem pa sledi rjavim tablam. Drugače pa vprašaj na vhodu v Gardaland, nam je gospod na servisnem vhodu lepo razložil, kljub temu da ne znam italijansko in on ne angleško Joan

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

5. jun 2007 19:24

Safari park je v Veroni:http://tjasa-ron.moj-album.com/album/92532 Zanimiva izkušnja...edino fino je če ni velike vročine,ker znoriš v avtomobilu (voziš se cca. uro in pol) Potem pa še obisk Gardalanda (zabaviščni park). Roncolino Sporočilo je spremenil(a) Roncolino dne 05. jun 2007 19:25:10

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti