Kaj kupiti

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

2. jun 2007 19:56

Meni pa se zdijo taka velika darila čisto preveč - toplice, zlatnina...nisem še nikoli slišala za kaj takega. Mislim, da je tukaj pomembna le pozornost in zahvala: mi smo razredničarki plačali maturantsko večerjo, kupili velik pušelc in verjetno še kakšno simbolično darilo. V vrtcu smo lani starši kupili vzgojiteljici in pomočnici lesene zvončke za na teraso. Tako simbolično jih obdarimo tudi za novo leto in 8. marec. Ni pa mi smiselno, da se kupuje taka velika in draga darila, če bi bila jaz učiteljica, bi me bilo sram sprejeti! Verjetno je ena iskrena zahvala več vredna, kot verižica. matilda

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

2. jun 2007 19:59

Ufff...v nižjih razredik so bile aktualne razne vaze s podpisi,orihideje in podobno...zdaj ko nam je pa 4 leta razrednik učitelj telovadbe,ki je strasten kadilec,trener odbojke in oboževalec zamujanja na predure smo mu kupili... 1. Dres s podpisi in škatlico z napisom zadnja rezerva v njej pa vžigalica in cigaret 2. Odbojkarsko žogo s podpisi,pepelnik in enga fuzbalerčka 3. Budilko in knjigo 4. Letos pa se poslavljamo in še ugotavljamo...verjetno bo hlebec kruha in domača salama (je sma izjavil da tega bi bil pa najbolj vesel) in njegova karikatura. Vem pa da so kupovali tudi razne verižice z obeski,potovanje v Grčijo,terme ipd. Roncolino

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

2. jun 2007 20:28

Mi smo ji kupili zlato verižico. Najbolj pa je bila vesela, ko ji je vsak učenec po eno vrtnico in se ji zahvalil za potrpežljivost celih osmih let. Na koncu je bila vsa objokana z naročjem vrtnic. Suzi

mandeljcek  

član od: 22.7.2006

sporočila: 66

2. jun 2007 20:57

pri drazjih darilih darilni bon, da si lahki izbere po svojem okusu kar ji pase. lepo zavit in s kako rozico. drugace pa kaj bolj uporabnega, kaka prestizna hrana, ki si je ne kupis kar tako in ne dela gnece v stanovanju :) mandeljček

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

2. jun 2007 21:03

kaj si mislila pod prestižno hrano??? marelica

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

2. jun 2007 22:06

Tud pri nas se se v OŠ in SŠ kupovala darila za razredničarko na koncu vsakega leta, le da je na koncu šolanja bilo darilo za največjo vsoto denarja. Kar se spomnem je, da so v OŠ v paralelki podarili svoji razredničarki lesen gugalnik z veliko mašnjo. Kaj smo dali mi, se ne spomnim več, mi je pa ostalo v spominu, da je razredničarka SŠ na koncu 2.letnika dobila torbo za na plažo, veliko brisačo, natikače (nekaj uporabnega), za zaključek pa smo ji podarili en vikend v toplicah še za otroka in moža, pa masažo z čokolado (sicer si nismo nameravali delatii takega velikega stroška, nam je pa v razredni blagajni ostalo toliko denarja, da nismo vedeli kam z njim), pa sošolki sta na hitro zložili eno zelo posrečeno pesmico. Je bila zelo šokirana in vesela. Zlatnine nikoli nismo kupovali, vem pa, da je bilo še par generacij pred mano to v navadi. LP Pecenka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

3. jun 2007 6:37

Naš razred je razredničarki ob koncu srednje šole kupil zlato verižico z obeskom, kamor smo dali vgravirat par besed za spomin (pa še sama sem jo zbrala:). Bila je je zelo vesela in jo še vedno nosi, kadarkoli jo srečam! Bila je prav ganjena! Ampak je pa treba vedet, da ji je taka stvar všeč, mene z zlatnino recimo ne bi preveč osrečili, bolj s kakim kuhinjskim aparatom;) Ampak to na koncu srednje, prejšnja leta smo ji dali kake rože, mogoče kdaj knjigo, bombonjero... Veri

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

3. jun 2007 9:33

Za drugi razred. kf

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

3. jun 2007 10:53

Jaz ugotavljam, da je tega vsako leto manj. Otroci oz starši bolj posamično kaj kupujejo, sicer se najbrž že kar poznajo med seboj ko hodijo na govorilne, roditeljske...približno vidiš kaka oseba je učiteljica. Pri nam mami velikokrat dobi kake umetniške zadeve (učiteljica 4. razreda 9. letke) - kot ja rekla že Loni, čipke niso nikoli zadetek v prazno, pa kaka zadeva od Kogoja, panjska konjčnica... zlatnine osebno ne bi kupovala, morda le ni tip za to. Če jo zanima npr zgodovina - kako dobro knjigo. Izlet je spet vprašljiva zadeva kako je s časom - učiteljice imajo svoje obveznosti še tja do 10.7. pa potem že okoli 20.8. ponovno na delu, tako da predvidevam da si v tem času najbrž raje privoščijo nekaj po svojem okusu. Kaka rožica gotovo naredi veselje, pa čestitka s podpisi vseh učencev...

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

3. jun 2007 11:37

mi smo lansko leto podarili vzgojiteljici v vrtcu, kristalen globusek, ki je bil narejen v steklarski šoli in ga prodajajo v btc (halaA) cena pa je bila takratnih 4000sit in to se mi zdi normalen znesek za darilo ob koncu leta,.... menim pa da zlatnina in razna potovanja so absolutno predraga darila, razn če je to darilo celotnega razreda... npr ob končani oš.......... plopsa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti