Kraste

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 2. jun 2007 9:42 | ogledi: 2.742 | odgovori: 10

Sinu so se pred kratkim v nosku začele delati kraste, iz katerih potem teče kri, ko jo damo stran. Kraste so takoj na začetku noska in je težava sedaj še večja ko je prehlajen in moramo nosek brisati, kar pa ga peče.

Mažem mu s kremo avent, ampak nič ne pomaga. Ima kdo že kakšne izkušnje s to težavo? Hvala

ariella

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

2. jun 2007 10:24

krast se ne sme odstranjevati, saj se z njeno pomočjo rana celi. Ker je prehlajen in nosek vedno vlažen, se bo rana še težje zacelila. Jaz takrat nos pustim čimbolj pri miru, le vsake nekaj časa mu ga očistim z vatirano palčko in namažem s kremo bepanten. Sicer grdo zgleda, ker ima večkrat umazan nosek, ampak drugače se še dlje celi in boli. matilda

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

2. jun 2007 10:27

Ampak zakaj pa do tega pride? Star je 4 leta in si jih kar sam odstrani. ariella

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

2. jun 2007 10:47

kaj pa če bi poskusili nekja dni "sušiti" nosek z operil p za otroke? potem menim da bi se zadeva lažje celila?! v tem času pa naanesite kako kremo za hitrejše celjenje ran.............. veliko uspeha vam želim..... plopsa

pepek  

član od: 7.1.2004

sporočila: 51

2. jun 2007 10:55

Pri nas smo kraste mazali s propolisom in je pomagalo. Lp pepek

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

2. jun 2007 12:01

Bepanten je super, ali pa teatree krema, tudi pomaga. Meni so svetovali, naj čez dan dajem v nosek fiziološko raztopino, zvečer pa operil. Z bepantenom ob takšnem prehladu namažem pod noskom večkrat na dan. Predvsem takrat, ko gre spat. marelica

tasau  

član od: 24.8.2005

sporočila: 196

2. jun 2007 12:59

Tudi meni so se enkrat ob prehladu naredile kraste. Dokler sem te "vestno" luščila je bilo vedno slabše, samo še večja krasta se je naredila in še bolj me je motilo pri brisaju nosa. Potem sem pa pustila pri miru, pa se je kmalu zacelilo. Kot je rekla Matilda, s pomočjo kraste se rana celi... tasau

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

2. jun 2007 19:18

te hraste saj pri meni nastanejo podobno kot herpes , kak dan preden rata koža boga so na nosku prozorne pikice , tko kot neki vodni izpuščaji, ki kasneje ratajo hraste in pečejo adijo pamet , zdravnica ni znala sevetovat drugega kot kremo proti herpesu , pa herpesa drugače nimam tako da res nevem kaj to je :s

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

2. jun 2007 21:18

t-baby to je zagotovo herpes. Ta se ne pojavlja le na ustnici pač pa kjerkoli na telesu (sluznica ali koža). Glade na tvoj opis je to zagotovo herpes. božena

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

2. jun 2007 21:20

Poznam ta problem, čeprav zaradi drugih vzrokov. Zelo dobro mi pomaga COLDISES SPRAY, v katerem je tudi neko olje, zvečer pa si namažem še z ognjičevo kremo ali šentjanževim oljem. Vse je naravno in brez stranskih učinkov, tako da lahko uporabljaš tudi za otroka. ZIMA

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

2. jun 2007 21:21

ariella tvoj sinko ima najverjetneje izsušeno sluznico na oz. v nosku. Pomembno je redno vlaženje s fiziološko oz. morsko vodo. V lekarni jo dobite v razpršilu Sterimar ali Aqua maris, lahko pa jo pripravite sami: 9g soli na 1 liter prekuhane vode. Uporabljate ohlajeno. Poskrbite, da bo zrak v stanovanju, kjer živite, dovolj vlažen, sicer se bodo težave ponavljale. božena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti