Ladies & Gents
Tole je izziv za tiste, ki ste bolj doma v vzhodnih kuhinjah (sama imam na tem področju še precej rezerve, volje pa ogromno) in sicer, ali kdo od vas zna narediti bananin kruh? S tem mislim na prilogo, ki se pojavlja pri indonezijskih receptih (pečen piščanec po indonezijsko) in izgleda kot kakšen bananin žličnik? Sama sem to dvakrat jedla v restavracijah, ko pa sem se zadeve lotila v domači produkciji in uporabila "domače" sestvine (kus kus, jajce, banana, skuta), je stvar delovala okusno, vendar preveč "ne-vzhodno". Zna biti, da fulam s skuto.
Po daljšem sprehodu s stričkom guglom sem sicer našla banana"s bread, vendar ameriško verzijo z arašidnim maslom in sladkorjem (priznam, tega še nisem poskusila), medtem ko so linki na indonesian cousine in indonesian food polni azijskih imen jedi, tako, da dopušča, možnost, da sem prezrla pravi recept.
Skratka, upam, da se bo kdo javil. Računam na neno-morje, ker sem bananin kruh jedla v Amsterdamu in ji je mogoče zadeva bolj znana, pa na darling mamamio, ki je itak v misiji spoznavanja kulinarike in na tiste, ki to zadevo znate pripraviti.
Vendelina jr.