Katero pekarico za darilo?

Barb31  

član od: 21.9.2006

sporočila: 81

30. maj 2007 22:34

Hvala Mientje. Ma iščem knjigo, kjer bi bilo res vse od pit do kvašenega peciva do ....Eno tako reč imam v mislih. Ker pač ena taka pekarica mora imet tudi eno dobro bukvo za prijet v roke, Kulinarika je pa za zraven;-) LP B Barb31

aknelab  

član od: 22.11.2006

sporočila: 288

30. maj 2007 23:26

Knjiga Pecivo sestre Vendeline, založba Vale-Novak (njihova spletna stran trenutno ne dela). V knjigi so recepti razdeljeni po vrstah testa npr. pecivo iz vlečenega testa, biskvitnega, krhkega, kuhanega, kvašenega, drobno pecivo, slano drobno pecivo... (imam fotokopirane le posamezne dele knjige, tako da se ne spomnim več celotnega kazala) . Pri vsakem "poglavju" je najprej osnovni recept in postopek izdelave, potem si sledijo še ostali recepti. Žal pa vsak recept nima fotografije. aknelab

smole  

član od: 30.3.2007

sporočila: 22

31. maj 2007 8:26

Kupite knjigo KUHARSTVO ZA GOSTINSKE ŠOLE, avtorici sta Andreja Grum in Pepika Levstek. V tej knjigi je vse kar si želite in zelo enostavno. smole

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

31. maj 2007 9:03

Priporočam Kuharske bukve Radia Celje. V njih ( 3 knjige) so zbrani recepti poslušalcev in so vsi tudi preizkušeni. Recepti so preprosti in vsakdanji. Ne bo vam žal. Pri meni doma pa je nepogrešljiva tudi Vendelinina kuharica in kuharski recepti sestre Nikoline. Pekarica

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

31. maj 2007 9:16

v knjigi, ki jo je priporočala Pitončica je vse notri, od peciva do kruha. In najbolj super je, da ima večina receptov še slike k.

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

31. maj 2007 9:31

Tudi jaz sem hčeri kupila knjigo, ki jo predlaga Pitončica. Ne more od nje, mi pa že okušamo dobrote, ki jih pripravlja. To je knjiga za vse generacije. Notri je kup peciva različnih vrst, mnogo znanega, mnogo na novo videnega. Priporočam! http://www.svetknjige.si/articleimage.aspx?articleid=5 LP, Stanka

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

31. maj 2007 9:47

Osebno knjige Kuharstvo Pepike Levstek ne priporočam, razloge sem že enkrat napisala, pa jih bom še enkrat. Vsakič sproti izgubljam živce, ko ob receptu ne piše, koliko časa se nekaj peče ali kuha in na koliko stopinjah (ker moraš to pogledat pač pod nek drug recept na neki drugi strani - klasičen primer za to so skutni štruklji). Za take amaterje kot sem jaz, vsekakor precej neuporabna knjiga. Tudi slik je izredno malo. Je pa vsaj polovica knjige namenjena jedem iz mesa; za mesoljubce mogoče res nepogrešljiva, za tiste z malo več domišljije pa precej dolgočasna. Kozmeja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti