31. maj 2007 11:24
Haj! Zahvale se praviloma ne piše v diplomsko nalogo! Jaz je nisem napisala. Če pa bi jo "morala" bi takšno res čustveno. Ostale fraze, ki jih lahko preberemo v ostalih diplomah, se mi zdijo pretirano že izrabljene. lp f.
31. maj 2007 11:24
Haj! Zahvale se praviloma ne piše v diplomsko nalogo! Jaz je nisem napisala. Če pa bi jo "morala" bi takšno res čustveno. Ostale fraze, ki jih lahko preberemo v ostalih diplomah, se mi zdijo pretirano že izrabljene. lp f.
31. maj 2007 15:29
Jaz nisem pisala zahvale, ker sem prvič prišla k mentorici kar z že izdelano diplomsko nalogo (je kar debelo pogledala), torej je bil to resnično moj samostojen izdelek. Sedaj, pri pisanju magistrske naloge pa imam dilemo - ali je kakršnakoli zahvala sploh na mestu. Mislim, da mora biti zahvala res srčna, npr. če ti nekdo res pomaga, vloži svojo energijo, znanje. Sem pa proti pisanju formalnih zahval. kastrolca
1. jul 2007 14:59
zanima me, kakšno neverbalno komunikacijo naj uporabim na zagovoru. Mislim, da roke ne smejo biti za hrbtom ali prekrižane na prsih,...obrnjena moram biti h komisiji, ne k računalniku,.. svetujte mi tisi, ki imate izkušnje z nastopi pred občinstvom, ker jaz jih nimam in sem že živčna, pa ne bi rada naredila kakšne neumne napake. ariella
1. jul 2007 15:08
No, meni se pa zdi, da zahvale morajo biti, seveda tistim, ki imajo kaj zraven pri nalogi, ne tja do prababic in ...........................
Ampak mentorin najbrž še kdo, ki je res pomagal...............tem se je pa že treba zahvaliti.
ariella3, če boš ob zagovoru mislila še na položaj rok, pa kam gledaš, pa................potem bo cela zmeda. Pripravi zagovor, za vajo pa ga izvedi doma (vsaj en del) pred kom od domačih in naj ti pove, kako je.
Če boš govorila stvari, o katerih si prepričana, ki si jih naredila sama, potem ne bo problema.
rimljankaneznan uporabnik
1. jul 2007 15:29
Glede zahvale je pač odvisno od posamezne fakultete. Pri nas je na dodiplomski ravni ne smeš pisati, na magistrski pa lahko. Saj ti v referatu povejo, ali jo lahko napišeš ali pa ne. Mislim, da je zahvala lepa stvar, samo da kakšno ključno osebo ne pozabiš. Če pa se želiš vsem zahvaliti, pa na koncu napišeš da "se zahvaljuješ vsem, ki so na kakršen koli način sodelovali pri pisanju diplomske naloge". Potem pa se naj nadejo noter ali pa ne.... Lp zoja1
1. jul 2007 15:58
Vsake toliko časa po službeni dolžnosti moram prebirati diplomske naloge, bodisi kot mentorica ali ćlanica komisije - se pravi, da sem imela priložnost videti že marsikaj. Kar se tiče zahvale na začetku, se mi zdi, je to povsem osebna stvar diplomanta. Se že spodobiti zahvaliti nekomu, ki je bdel nad tvojim delom in porabil ure in ure za prebiranje in popravljanje izdelka, ampak če meniš, da nihče razen tebe ni prispeval čisto nič, pač nimaš razloga, da se komurkoli zahvaljuješ. Prvič pa slišim, da bi katera fakulteta "prepovedala" pisanje zahval. Glede dolžine se ponavadi splača držati priporočil, če jih fakultete že dajejo. Kar se pa tiče same predstavitve - verjemite, da smo v komisijah doživeli že vse, od omedlevanja, napadov smeha, jokanja, poskakovanja in scenskih nastopov, pa se je še vedno dobro izteklo, tako da se ne bo prav nihče vznemirjal glede tega, kje se bodo zadrževale ali krožile roke...mogoče so izjema fakultete in akademije, kjer je predstavitev bistveni del študija, ampak tam pa tako ali tako vedo... Lep pozdrav in veliko uspeha! SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini čokoladni hlebčki
Moje štručke