12. jun 2007 12:35
Sama sem imela eno tako napravo za sladoled pa mi ni bil všeč - pri vseh aparatih ( ki niso za gostilne ) je namreč potrebno posodo "zamrzniti" in potem se noter mešajo razne kreme (ponavadi je nekja receptov tudi zraven ). Ta naprava me je preveč omejevala :
- samo na vsake 5-6 ur sem lahko naredila cca 1/2 litra sladoleda (potem je bilo potrebno posodo zamrzniti ) - torej nobenih nepričakovanih obiskov
- samo sladoledi iz raznih mešanic v vrečki,.......... ostalo lahko pozabim
Ko sem pred leti v Nemčiji kupila kuhinjskega robota, pa sem videla da se z njim da bistveno več. Tudi receptov sem zraven dobila celo knjigo. Sladoledi se delajo namreč iz :
- zamrznjenega sadja ( vse kar doma ostane, jabolka, hruške, marelice,.......)
- zamrznjene smetane
- zamrznjenega mleka
- ledenih kock
.....
.....
Zamrznjenega sadja se vedno nekaj najde v skrinji, 1 kg sladoleda z okusom po želji pa pripravim v 2 minutah - omejitev je samo še naša domišljija
.
V Sloveniji sem podobnega robota v preteklih letih videla na sejmih pod imenom RONIC, letos pa sem na sejmu Internautica v Portorožu našla tudi tega ki sem ga kupila jaz v Nemčiji ( OSKAR Robot - prihaja pa menda iz Švice ). Ostalo o teh aparatih pa boste sami našli na internetu - eni imajo zraven tudi cene !