30. maj 2007 14:10
Mogoče sem že govorila o tem, ampak, ko je že spet nova tema odprta, naj se ponovim še enkrat.
Ko je bila pri nas poroka (hočem rečt, ko se je moja hči poročila), smo imeli ogromno peciva - od piškotov, rolad, pit, tort, potic... V petek popoldan smo pecivo odpeljali v gostilno, kjer je bila poroka, tam so imeli v kletnih prostorih velike mize in smo 6 - 7 žensk pripravile pecivo za na mizo ter za v plastične posodice za svate. Usput smo si od dobri glazbi in malo pijače naredile majhno feštico. Škatlice so bile za kilo peciva. Pecivo je bilo lepo zloženo in nič pomečkano. Domačini so nam dali servirni voziček, pokrit do tal z lepim prtom in smo vse škatle posložili na voziček, katerega so v soboto zvečer pripeljali v hodnik ob garderobi. Ko so proti jutru svatje zapuščali prizorišče, tisti, ki so jim se zahvalili za prisotnost - mladoporočenca in starši - se od njih poslovili, smo vsakemu paru dali eno škatlo piškotov. Bilo je okrog 130 gostov.
Tisto, kar je pa ostalo na mizah smo pa mi domači zložili v kartonaste platoje in so potem tamladi odnesli v službo, pogostili smo sosede, pa še dva dni se je doma dogajalo...
Dostikrat sem tudi sama prišla iz kakšne poroke in prinesla sladkarije, celo zavrite v prtičku, pa so tako prav prišle in so bile tako dobre.
Pozdravček!