nekje sem čula da bi naj bil danes v avstriji praznik. Je to res, namreč sem namenjena v Avstrijo, pa ne vem za praznik.
Hvala za info.
gianja
nekje sem čula da bi naj bil danes v avstriji praznik. Je to res, namreč sem namenjena v Avstrijo, pa ne vem za praznik.
Hvala za info.
gianja
28. maj 2007 14:23
Joooooooooooooooj, nič se ne vidi!!!!!
Zdaj razumem, da so tolikokrat samo zvezdice v odgovorih !!!
Napisala sem, da sem na Nizozemsskem in imamo tudi danes PRAZNIK!
lp Nena
Nena-morje
28. maj 2007 14:24
DA,DANES JE V AVSTRIJI IN NEMČIJI PRAZNIK.PRAZNJUJEJO BINKOŠTNI PONEDELJEK! DANICA REŽONJA
28. maj 2007 14:24
Ja res je. Danes so zaprte banke, trgovine ... saj je binkoštni ponedeljek. akniradg
28. maj 2007 14:34
Hvala za odgovor , nič ne bo z Avstrijo in nakupi. lp gianja
28. maj 2007 16:55
V bodoče pa to lahko preveriš tukaj: http://www.earthcalendar.net/index.php Bernardaneznan uporabnik
30. maj 2007 7:07
jaz sem bila z šolo 28.5 v avstriji in so imeli res praznik...ogledali smo si celovec in še v neki vasici običajno štepfanje (upam da sem prav napisala) zgodi se pa samo enkrat na leto... res lepa ekskurzija samo smo punce vseeno pogrešale odprte trgovine:) lp lovebeyba
30. maj 2007 7:12
terlikar 1 to pa je super uporabna zadeva za praznike. Si bom shranla povezavo hvala. gianja
30. maj 2007 16:12
Tisti običaj je pa ziljsko štehvanje, ki se res zgodi samo enkrat letno. Fantje na konjih jahajo in imajo v rokah neke vrste kij. Na sredini trga je velik kol na njem pa je nataknjen lesen čeber. Vsak , ki prijaha mimo mora udarit na sod. Kateremu se sod razpre oziroma zlomi na dele tisti potem dobi najlepše dekle, ki jo povabi na "rej"=ples.
Ta dolina Zile=Gailtal se nahaja tam, kot če bi šli čez Podkoren v Avstrijo in pridemo v Podklošter=Arnoldstein. Če gremo čez Karavanke pridemo v dolino Rož=Rosental. Če gremo pa čez Ljubelj in zavijemo desno pridemo pa v Podjuno=Jauntal...
Samo toliko za ozadje....
Mir in dobro!
5. jun 2007 10:22
Kaj pa v četrtek, a je v Avstriji tudi dela prost dan? (7.6.)
5. jun 2007 18:46
Šole vem da imajo prosto saj praznujejo sveto rešnje telo. Mislim, da je vse zaprto, nisem pa prepičana.
Lp Saša
Mir in dobro!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Jernejeva sadna torta s smetano