Prosim na nasvet:
KAKO NAJ SE ZNEBIM UČI, KI MI PRIDNO ODŽIRAJO IN UNIČUJEJO BLITVO IN ŠPINAČO?
madronsica
Prosim na nasvet:
KAKO NAJ SE ZNEBIM UČI, KI MI PRIDNO ODŽIRAJO IN UNIČUJEJO BLITVO IN ŠPINAČO?
madronsica
27. maj 2007 16:03
Namoči koprive za 24 ur in s tem poškropi, seveda, ko ne bo dežja. Zaneslivo pomaga. buča
27. maj 2007 16:16
Zanesljivo pa pomaga tudi pelin. Namočiš ga za 2-3 dni, približno 300 g na 10 l vode. Verjetno ne potrebuješ tako veliko, zato namoči manj v manj vode. Jaz sem ta teden špricala ribez, špinačo, rože v koritu ter vrtnice in uši več ni. J9ih je bilo pa res ogromno. Vsekakor sem pa proti uporabi FFS, npr. pantakana To na koncu pojemo...... katti
27. maj 2007 17:43
katti zakaj smo pa potem mi imeli lani jeseni čisto ušiv pelin?
27. maj 2007 19:51
Na srečo so pantakan prepovedali in umaknili iz prodaje, ker se ni razgradil pol leta. magnolija
27. maj 2007 19:58
Ravno zdaj poškropila s koprivami rože, ker so se mi nardile bele uši. Smrdi pa cela hiša, jaz, vrt srčno upam da pomaga!!! Še nikoli nisem imela uši na rožah maja, ponavadi v začetku septembra, joj kako sem jezna. predlagam da uporabiš rokavice.
28. maj 2007 10:15
t-baby je napisal/a: |
katti zakaj smo pa potem mi imeli lani jeseni čisto ušiv pelin? |
29. maj 2007 10:53
Hja kaj vem zakaj. To o pelinu sem dobila iz enega tankega priročnika in sem sprobala in deluje. Tam uši res ni. Kdor ima pelin, naj se prepriča sam. Očitno mora biti uš pošpicana s tem pripravkom, da nanjo deluje in sama prisotnost pelina ne deluje. katti
29. maj 2007 11:33
Katti, a je drugače tvoj pelin tudi ušiv? Moj je, ampak me mika ta pripravek, saj so uši tudi pri nas zelo nadležne. LP, Stanka
29. maj 2007 12:27
katti je napisal/a: |
Hja kaj vem zakaj. To o pelinu sem dobila iz enega tankega priročnika in sem sprobala in deluje. Tam uši res ni. Kdor ima pelin, naj se prepriča sam. Očitno mora biti uš pošpicana s tem pripravkom, da nanjo deluje in sama prisotnost pelina ne deluje. [sreca] katti |
29. maj 2007 14:45
Pošpricala z namočenimi koprivami ušiv fižol in ušiv korenček. S fižola uši pregnala iz korenčka ne grejo!?![ dzoanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | malaga |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Hrustljav rogljiček s sladoledom