29. sep 2007 21:45
Uporabiš ga pač povsod, kjer je fino, da je voda hitro vrela. rimljanka
29. sep 2007 21:45
Uporabiš ga pač povsod, kjer je fino, da je voda hitro vrela. rimljanka
29. sep 2007 22:11
za mene je že leta nepogrešljiv. Poleg čaja,kave ga uporabljam za segrevanje vode za kuhanje riža,testenin in podobno, sploh kjer rabiš toplo ali vročo vodo. RES SUPER. pat pat
30. sep 2007 10:48
Enako kot rimljanka in pat.
Vroča voda iz grelnika mi pride zelo prav tudi, ko pred vlaganjem oplaknem (in s tem segrejem) kozarce in pokrovčle.
Glede filtra pa: tisti filterček, ki je na šobi za izliv , ne bo preprečil nastajanja apnenca, tudi če čez njega vlivamo vodo v grelnik . Služi samo temu, da pri odlivanju zadrži apnenčaste "smeti", da ne plavajo po vodi.
Cila
30. sep 2007 15:46
pred kratkim sem kupila grelnik vode v Sparu in sem z njim zelo zadovoljna. Če se mi nabere vodni kamen, ga očistim z domačim kisom. Vodo uporabljam za čaj, kavo, juhe, ter če se mi zelo mudi, segrejem vodo kar v grelniku, prelijem v posodo in v njej naprej skuham pašto - če je res nuja, ker voda zelo hitro zavre. Moj kuhalnik ima moč 2000w. LP mina20
30. sep 2007 17:30
Za filtriranje vode imam Brita filter, tako da mislim segravat že prefiltrirano vodo. Na ta način naj bi se v vrču nabiralo tudi manj apnenca.
30. sep 2007 17:55
jaz ima tudi že vrsto let grelnik vode: Uporablajm ga za vse za čaje, kukanje pašte, polente, ... res enkratna stvar.. ko se mi ta pokvari takoj kupim drugega Majda
10. dec 2007 22:20
Moj Philipsov grelnik tip 4646 je pričel puščati na dnu. Kaže, da se je naveličal, saj brez njega ne gre pri nas prav nič več. Svetujte mi katerega naj kupim sedaj, mislim da na servisu ne bom uspela prav nič, ker ne vem kje imam račun in garancijski list. Hvala za pomoč in nasvet. lipa1
11. dec 2007 1:31
Brez grelnika mi več živeti ni. Malo se hecam, ampak mi res veliko pomeni.
Uporabljam ga za čaje, testenine... in vse kar ste že naštele, obvezno pa tudi za blanširanje paradižnika, da ga olupim i n uporabim v raznih omakah. Pa za mocareline mošnjičke, čeprav vodo le segrejem v grelniku, nato pa prelijem v drugo posodo.
Aki
11. dec 2007 6:57
Sem pogledala še v VIP teste grelnikov. Na prvem mestu je sicer Philips HD 4690 a je bila takrat (test objavljen v reviji VIP 1/2007) cena okrog 105 €.
Enako dober je Siemens TW60101, več kot pol cenejši, a pri nas ni bil v prodaji.
Takoj za njima Braun WK210, cena okrog 45 €.
Nasplošno ugotavljajo, da cena ne pomeni vedno tudi boljše kvalitete, svarijo pa pred grelniki, ki imajo vidno grelno spiralo, ker se iz teh izloča nikelj.
Še tale zanimiva tabela:
poraba energije in časa zasegrevanje 1 litra vode iz 15°C na 95 °C
grelno telo poraba energije in časa
energ.Wh čas min
grelnik vode | ||
Philips HD 4690, moč 2-2,4 kW | 105 | 2:50 |
steklokeramična plošča | ||
grelec 18 cm, moč 2000 W | 177 | 6:05 |
klasična električna plošča | ||
litoželezna 18 cm, moč 1500 W | 170 | 7:00 |
plinsko kuhališče | 246 | 6:20 |
moč 1.800 W | ||
mikrovalovna pečica | ||
moč 800 W | 255 | 11:00 |
Čas gretja pri mikrovalovki se meni osebno zdi malo dolg, a ga nisem mogla preveriti, ker nimam termometra za vodo, preverila sem pa, da v 6 minutah liter res ni zavrel.
Cila Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 11. dec 2007 06:59:28
11. dec 2007 8:56
Takega Philipsovega sem sama podarila za poročno darilo - v inox barvi.
Sama mislim, da je pri grelniku vode pomembno to, da nima spiralnega grelca vidnega, ampak da ima ravno dno. Drugače pa 1x tedensko zavrem vv njem vodo z dodatkom kisa za vlaganje. Stvar navade.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Moje štručke