Homoseksualnost in posvojitev otrok

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

25. maj 2007 9:41

Jernej - napisala sem "tako kot lahko dvomim v dobro starševstvo prezaposlenega Yapija, delavke na 3 izmene, samohranilke z delovnim časom "od petka do svetka", pa pijanca, čustveno hladne narcisistke,...itd...itd... lahko podvomim tudi v dobro starševstvo homoseksualnega para" Menila sem, da sem bila dovolj jasna, ampak ....... Lisa

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

25. maj 2007 9:43

Pravično razsojati ne morem, to lahko stori  le tisti, ki se znajde v konkretni situaciji. Poudarila bi le to, kar je navedla že Lisa: otrok ni predmet za izpolnitev zveze dveh ljudi,  ni igrača za preprečevanje dolgega časa ali osamljenosti, ni poskusni zajec za vzgojo, še najmanj pa naša lastnina.  Otrok je človek s svojimi pravicami od rojstva (ali če hočete od spočetja) dalje in tako je treba nanj tudi gledati.

Cila

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

25. maj 2007 9:47

mmiikkii, moj otrok bo že vzgojen v tej smeri, da bo to sprejemal... In mu bom to tudi razložila. (že zdanjič sem bila v dilemi, kako razložiti mami, oči, poroka, mož žena... Ker je dandanes vse možno, dopustno. Ja, ampak za glavico 2 leti staro, pa? Sem razložila klasičen primer, homoseksualnost pride malo kasneje na vrsto...)

(Bi bilo pa žalostno videt, čez bi recimo čez 10 let bilo na TV, kako krut je svet, da takega otroka nobeden ne razume, da ima v šoli probleme... (ni nujno, lahko se pa zgodi...) ... pa je spet jok in stok).

Govorim o mentalni zavesti o homoseksualnosti tukaj, v Sloveniji... 

lidka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. maj 2007 9:54

Pravica do otroka pri homoseksualcih je enaka pravici do otroka neplodnega heteroseksualnega para. Pravico je mogoče izpolniti z umetno oploditvijo in s posvojitvijo. In ta pot bi morala biti za vse enaka. Tisti, ki se veselji svojega starševstva, do katerega so prišli po najkrajši poti, bi morali razumeti, da imajo običajno ljudje eneke želje po otroku. Vendar se je treba vprašati, kakđni so ti ljudje, ki izpolnitev svojih želja dovoljo samo sebi, druge pa pri izpolnitvi ćelja omejujejo.

Najbrž je v naši družbi več otrok, za katere hodi v šolo en sam roditelj, pa se (običjano) temu nihče ne čudi, kot pa otrok, ki živijo v homoseksualni zvezi.

Veliko otrok ima dvojne, nekateri celo trojne vzgojitelje: ločeni pari dobijo nove partnerje, in v otrokovem življenju se pojavita dve ženski ( mama in očetova partnerka),dva moška ( oče in mamin partner), nekateri se multiplicirajo. Tudi konservativci si ne upajo pomisliti, da bi takim roditeljem bilo potrebno odvzeti starševske pravice, saj "otroka nov partener , ali celo več njih zmede, izpostavljla otroke posmehu".

Nenazadnje je odločitev o otroku človekova osebna pravica, v katero ne smemo posegati drugi, najmanj pa jo omejvati, če smo imeli srečo, da je radost roditeljstva za nas sama po sebi umevna.

Frina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. maj 2007 10:02

frina -

rimljanka

pepek  

član od: 7.1.2004

sporočila: 51

25. maj 2007 10:04

mmiikkii, vama in vajinemu otročku želim vse najboljše.Iskrene čestitke za pogum.

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

25. maj 2007 10:07

Ni vaša stvar, da odločate ali sem lahko starš ali ne. Lahko imate mnenje takšno kot ga imate, vendar vi nimate pravice odločati o tem, kot tudi nimate pravico odločati ali bom naredila splav ali ne. To so vprašanja, ki se tičejo izključno oseb, katere so neposredno vezane na situacijo.

Če je vaše mnenje, da homseksualci ne moremo biti dobri starši, prav.  Jaz mislim drugače. Vse študije, ki so bile narejene v zvezi s tem, ovržejo vaše trditve. Kaj vi ponujate kot dokaz za vaše trditve?

Če se komu da prebijati skozi literaturo, mu lahko preko zs pošljem datoteke z rezultati teh raziskav.

Vaše mnenje je vaša pravica. Vendar samo mnenje, nimate pa pravice odločati o tem ali bom imela otroke ali ne.

m.m.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

25. maj 2007 10:13

Pa še eno vprašanje: čigavi otroci bodo zbadali otroka homoseksualnih staršev? Vaši? Jaz mislim, da je mmiikki prav s tem vprašanjem zadela bistvo vseh, ki kakor koli dvomijo v dobro otrok istospolnih partnerjev! Pa oprostite, ampak res je mimo, kako nekateri razmišljate o bistvu sveta, pa zgrešeni liniji življenja, pa take flance. Pa mi povejte, kaj je bistvo sveta in linija življenja?! Morda to, da se poročita "normalna" heteroseksualna partnerja. Seksata 3 x v življenju, ker je pač bistvo spolnih odnosov oploditev in s tem zagotavljanje potomstva, in imata torej 3 otroke, ki so lahko srečni, da imajo "tako zelo normalne starše"... Mogoče je bistvo to, da stva 2 od teh 3 otrok sinova in da padeta v Iraku pod orožjem, za razvoj katerega grejo nezališane vsote denarja, med tem, ko na drugem koncu sveta umirjo miljoni zaradi bolezni in lakote...(pa ne pozabimo, da gre tudi v Sloveniji vsak 4. otrok lačen spat) A ni mogoče bistvo sveta to, da izkoristimo naš čas za čimprijetnejše bivanje na njem?! In naša dolžnost je, da to omogočimo tudi drugim. NAŠA SVOBODA JE OMEJENA S SVOBODO DRUGIH!!! (je nekoč dejal Zvone šeruga ) Mmiikkii je zrela in zelo inteligentna oseba in tudi pikice dvoma nimam v to, da bo znala svojega otroka vzgojit tako, da se bo zelo dobro znašel v "normalnem heteroseksualnem" svetu, da bo samozavesten in da bo spoštoval in občudoval svoji mami. Njegovi pravi prijatelji pa bodo gotovo dojeli bistvo sveta dosti prej, kot "normalni" vrstniki. Pa čestitke Mmiikkii ob prihajajočem otročičku! Sem mamica 3 otrok in vem kako nenpopisno lepo je pričakovanje prihoda novega družinskega člana! Uživaj torej ob svoji sreči in jo deli s tistimi, ki vedo, kaj ti to pomeni!

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

25. maj 2007 10:14

Vedno prehitro odpošljem

Želim se vam, ki gledate na moje življenje brez predsodkov, zahvaliti. Vaša podpora mi pomeni zelo veliko. Prav tako mi daje upanje, da bo generacijam, ki prihajajo za menoj lažje.

Hvala, vsem vam pa želim veliko sonca v vsakdanjem življenju

m.m.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

25. maj 2007 10:19

mmiikkii je napisal/a:

Ni vaša stvar, da odločate ali sem lahko starš ali ne. Lahko imate mnenje takšno kot ga imate, vendar vi nimate pravice odločati o tem, kot tudi nimate pravico odločati ali bom naredila splav ali ne. To so vprašanja, ki se tičejo izključno oseb, katere so neposredno vezane na situacijo.

Če je vaše mnenje, da homseksualci ne moremo biti dobri starši, prav.  Jaz mislim drugače. Vse študije, ki so bile narejene v zvezi s tem, ovržejo vaše trditve. Kaj vi ponujate kot dokaz za vaše trditve?

Če se komu da prebijati skozi literaturo, mu lahko preko zs pošljem datoteke z rezultati teh raziskav.

Vaše mnenje je vaša pravica. Vendar samo mnenje, nimate pa pravice odločati o tem ali bom imela otroke ali ne.

m.m.

Mimika, kdo ti pa kaj hoče? Saj si se ti oglasila. Imej celo gručo otrok, če ti tako paše - želim vam srečo. Jaz sem pač povedala moje mnenje. Raziskave pa kar prebiraj, ti bodo še prav prišle.

Jernej, a ne, vrnimo se mi raje h kulinariki.

Pozdravček! 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti