6. jun 2007 11:51
jernej je napisal/a: |
A se vam to, da duhovnik lahko posiljuje sedemletnna dekleta, krajani to vedo a se ne ukrepa, cerkev pa župniku predlaga le premestitev, res zdi manj problematično kot so otroci istospolnih partnerjev? Če je kdo gledal Preverjeno....
Dajmo se ukvarjat s problemi, tam kjer so. Pa na raznih koncih jih je kar precej. Tam kjer ni konsenza dveh oseb, ampak ena zlorablja drugo, šibkejšo.
[jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije |
Jernej, lahko samo ploskam!
Žal je pa povsod tako - kar se vidi (in poljub med dvema moškima se vidi na ven, se pravi na ulici), je grozno preganjano, kaj pa delajo gospodje v črnem v temi svojih prižnic, pa nima veze... No, še en razlog več, da moja tamala ne bo hodila k verouku:) Saj ne rečem, da drugje ne more spoznat takih sprijencev in vem, da je ne morem pred tem obvarovat, vendar pa če bi se že zgodilo, vem, da bom v vsakem drugem primeru vsaj lahko ukrepala, da bo dobil zasluženo kazen, da moja punčka ne bo izgubila vere v svet in pravičnost:) To je tudi največ, kar lahko pri tem naredim (pa da jo naučim, da ni preveč naivna glede raznih "prijaznih" stricev...)
Ko sva bila s fantom na eni humanitarni akciji, so naju grozno postrani gledali in celo zahtevali,da se lepše obnašava, ker sva se 1x prijela za roke! NIsva namreč poročena;) Ampak pazi to - tudi velika večina vaščanov ni poročenih, pa živijo skup, imajo kup otrok skup,...(res pa je, da se ne držijo za roke;) in kar je še hujše, obstaja tam deklica, ki je že 3. noseča - to da še daleč ni polnoletna sploh ni največji problem - problem je v tem, da je že 3. noseča - s svojim očetom. Meni se je meglilo pred očmi, ker je to bilo pa v redu, v to pa ne bomo posegali, to je njihov način življenja! Kakšen način življenja, lepo te prosim, da oče posiljuje svojo hči,ki ima potem splav za splavom (taki otroci so navadno tako prizadeti, da se ne rodijo živi, pač mati narava tega nekak ni predvidela, hvala bogu...)
Glede pedofilov in smrtne kazni, sem bila včasih 100% za, zdaj pa nisem več tako prepričana... Namreč se zgodi, da si niti žrtev ne želi smrtne kazni, veliko več jim pomeni, če storilec ugotovi, kaj je naredil in mu je zato žal... Prav zato, ker so navadno v sorodu z njim...
Zelo malo je verjetno, da bo vašega otroka napadel nek neznanec na cesti... Veliko večja verjetnost je, da bo to naredil vaš oče, brat, mož,... kot pravi proksima.
Meni se zdi, da bi najprej morali spremenit miselnost, da je hujše tveganje, da bomo obdolžili nedolžnega od tveganja, da ne bomo verjeli otroku in mu zafurali življenje... Ker točno to se dogaja, ko pride do teh zadev... "Od blizu", čeprav na srečo ne tako zelo od blizu;) poznam enega pedofila, zdaj je že star in sam zase ne ve, ampak recimo njegova hči rajši ne bi nič drezala v to, kaj se je dogajalo njeni hčerki pred 20-30 leti... Ker se boji, da bi mu naredila krivico... Ampak saj če tako reagira, pa naredi njej krivico!!! Ne razumem! Jaz bi hotela prit na čisto, pa star gor ali pa dol!
No, na srečo moj ljubi oče ni tak, tako da teh problemov ne bom mela:)
Ljudje mislijo, da če ne ukrepaš, ne moreš naredit nič narobe, pa je ravno obratno: veliko hujše so posledice neukrepanja kot ukrepanja!
Veri