30. maj 2007 12:09
sara - zakaj pa se ti telebajski zdijo poneumljajoči??
telebajski so namenjeni našim NAJMLAJŠIM,otrokom, starim dve, tri leta. moja punči je stara 10 mesecev pa je ful vesela, če jih kdaj ujamemo na TV-ju. ko bo malo večja, da jih bo lahko gledala, pa jih bo gotovo imela rada.
še vedno so boljši telebajski kot pa večina risank, v katerih je samo nasilje.
pa še moje mnenje, kar se tiče pravice homoseksualnih parov do otroka.
jaz mislim, da JO IMAJO. in ne razumem, zakaj eni toliko govorijo o temu, da je treba mislit na otroke in na njihove potrebe in želje (kar je drugače nujno, da ne bo pomote), pa da otrok ni predmet za izpolnitev zveze dveh ljudi, pa celo, da otrok ni Audi ali Ferarri....
to je sicer vse res, ampak zakaj to poudarjajo ravno v zvezi s homoseksualnimi pari? zakaj se ne sprašujejo, ali so oni sami želeli otroka zato, da bodo lahko vzgojili samozavestno in zrelo odraslo osebo, ali pa zato, da bi zadovoljili svojo željo po otroku ali pa, da bi zapolnili svoj zakon? ali pa mogoče, zakaj so se njihovi sosedi odločili za otroka? pa njihovi kolegi, sodelavci?
ne zdi se mi prav kar na pamet razpravljati o temu, zakaj se nekdo odloči za otroka. gotovo ima vsak, ki se zavestno odloči za otroka, željo po otroku. pa seveda da otrok na nek način tudi zapolni zvezo dveh odraslih ljudi, ki se ljubita. to je nagonska človekova potreba, potreba po otrocih. tako kot pri drugih živalskih vrstah.
in, če si se za otroka odločil, zato, ker si ga želiš, to še ne pomeni, da se ne zavedaš, da ga bo potrebno vzgojiti.
ravno zadnjič sem brala, da je v nekem živalskem vrtu homoseksualen par enih ptic (plemenke ali neki podobnega se jim reče, take dolge rdeče noge imajo pa bel trup) - dva moška. ker sta večkrat kradla jajca drugim parom, jima je osebje živalskega vrta priskrbelo eno jajce, s katerega se je že zvalil ptiček, ampak so ga dali nazaj noter, jajce zlepili in ga vtaknili v njuno gnezdo. in ta par baje izredno zgledno skrbi za svojega "posvojenca".
to sem samo za primer povedala - o "nenaravnosti" homoseksualnosti.
res, da je slovenija še ful "zaplankana" in da obstajajo pomisleki, kako bo otroku med odraščanjem, sploh, ker znajo biti otroci tako kruti. ampak svet mora iti naprej. ne morejo se stvari spremeniti drugače, kot da se pari opogumijo in se odločajo za to. če bomo vedno ostali na tem, da je družba še preveč nazadnjaška in ne bomo nič ukrepali, bo vedno tako. več parov, ko bo takih, bolj bo to normalno.
tako svaka čast mmiikkii (in drugim), čimveč sreče vama želim.
drugače pa je popolnoma res, kar je rekel eden od vas pred mano - mi sami smo tisti, ki diskriminiramo take otroke. tako da raje, kot da govorimo, "kakšna je družba" - navsezadnje jo ustvarjamo sami! - raje naredimo čimveč, da bo ozaveščenost čimvečja.
pa še nekaj, kar je namenjeno ežoju.
ni treba, da ne sprejemamo vsega, kar ni po našem meru in okusu. če se z nečim ne strinjamo oz. ne razumemo, še ni treba, da zavračamo. in starost in starokopitnost ne bi smela met nič veze s tem.
pa brez zamere.
nike
Sporočilo je spremenil(a) nike dne 30. maj 2007 12:11:18