Zanima me če ima kdo ikeino kuhinjo, vaše izkušnje z njo če jo imate in pa pomoč oziroma nasvet kako jo najbolje izbrat. Hvala vsem za odgovore
kavica
Zanima me če ima kdo ikeino kuhinjo, vaše izkušnje z njo če jo imate in pa pomoč oziroma nasvet kako jo najbolje izbrat. Hvala vsem za odgovore
kavica
neznan uporabnik
23. maj 2007 0:33
S fantom sva kupila Ikeino kuhinjo za taščo. Seveda prej naredila cele disertacije, kako to izvesti. Ne vem, koliko poznate njihov sistem, pa vseeno: Tam se kupi vsak element posebej. Ko najdete kuhinjo, ki vam je všeč, si najprej izberete elemente - in sicer si jih vnesete v računalnik, enega po enega, izberete dimenzije, barvo, kljuke itd, izdelek sprintate in ga date osebju, ki vse to skupaj naroči. Na blagajni plačate, in potem počakate, da vam blago pripeljejo. Nekaj delov si morate vzeti sami v hali. Nato greste domov in veselo prinesete škatle iz avta ter se lotite sestavljanja Na voljo imajo več različnih kuhinj - od zelo poceni do kar dragih (primerljivo z Gorenjem). Midva sva kupila neko srednjo varianto. Kar vam lahko svetujem, da pred odhodom v Ikeo dobro izmerite prostor in si točno zamislite, kaj bi radi imeli. Ali vam pride v poštev kotni regal ali ne. Ali želite regale, široke 60, 70 ali 80 cm; kakšna naj bo višina. Kje je priključek za vodo, odtok in elektriko. Kje v steni so električni kabli, vtičnice. Kakšne barve delovni pult boste imeli (njihovi pulti mi niso všeč, sva kupila pri nas), da bo usterzal vsemu ostalemu (tlom, stenam ...) Koliko prostora rabite za vse stvari. Kakšno korito, napo želite. Najbolje bo, da si svoje želje kar narišete. Itak imajo na izbiro toliko različnih elementov in dimenzij, da boste zagotovo sestavili točno takšno kuhinjo, kot si jo želite. Če boste uspeli vse sestaviti in kupiti, se prej prepričajte, ali imate dovolj prostora v avtu. In že vnaprej povem, da avto ne bo dovolj; nujno rabite velik kombi. In doma rabite nekoga, ki vam bo to vse zmontiral - Ikea je poceni, zato lahko pričakujete tudi kakšne kikse (napačno zvrtane luknje ipd) Midva sva šla vseskup trikrat, da sva si vse ogledala, naštudirala in kupila - tudi zato, ker jim včasih česa zmanjka. Sedaj je kuhinja v uporabi kak mesec in smo z njo zelo zadovoljni. Razmišljamo, da bi dokupili še kaj in naredili tudi šank iz elementa, pulta in nogice. Če vas zanima še kaj, vam rade volje odgovorim Prijazen pozdrav jancka
23. maj 2007 6:48
Jancka - kaj pa cena? Kako velika je kuhinja? Sama načrtujem nakup nove kuhinje konec leta, pa me ta tema zelo zanima. staraneznan uporabnik
23. maj 2007 9:39
Cena je za vsak element posebej. Več kot jih kupite, več boste plačali, torej. Mi smo nabavili 3 stenske kredence, 1 predalnik, 1 omaro s pomivalnim koritom, 1 je za plin, in 1 s predali. Vse skupaj je stalo zelo približno 600 €- vzela sva belo kuhinjo s svetleče lakiranimi vratci. Velikost pa težko rečem, sem že pozabila dimenzije ... Predlagam vam, da se enkrat zapeljete v Ikeo, si vse ogledate, naberete vse možne prospekte in se doma odločite, kaj boste. V enem obisku se boste zelo težko odločili, ker je preveč vsega. Vsaj nama je bilo tako. jancka
23. maj 2007 9:41
Že kakšni dve leti imam Ikeino kuhinjo (samo spodnje omarice) in sem z njo povsem zadovoljna. Kuhinja me je stala manj kot pa pult in njegova montaža! Žalostno, a resnično. Mizar mi je poleg tega še roniral parket in se potem še delal, kot da to ni njegova krivda. Res je, tako kot pravi Jancka, da je treba vse prej dobro premerit, saj se na koncu izkaže, da so stene kar precej krive. Jaz imam to smolo, da imam kuhinjo v obliki črke U, drugače pa brez težav vse skupaj zmontiraš sam. Tudi pult, če ti ga prej dobro odmerijo. Omarice smo zmontirali kar sami, tudi pult bi, če bi bila kuhinja drugačne oblike (pult sem kupila v Bauhausu, kjer so mi ga tudi delno odrezali, zmontiral pa mizar). Kvaliteta prav nič ne zaostaja za kakšnimi kuhinjami, ki se jih da kupit pri nas. Prej sem imela kuhinjo od Lipe, pa Ikeina ni prav nič slabša. Na srečo moja kuhinja ni imela nobenih napačno zvrtanih lukenj in podobnik kiksov, verjamem pa, da se kaj takega zna zgodit. Potem se pač spet vržeš v stroške za bencin, se zapelješ v trgovino in zamenjaš, kar si kupil (zato računa, vsaj tiste tri tedne, ko stvar lahko zamenjaš, ne mečite stran!). stara: o cenah in ostalem pa več piše na njihovi spletni strani, kjer si lahko narišeš kuhinjo tudi sam. Dobre izkušnje imam tudi z osebjem v trgovini v Grazu, kjer so mi prijazno pomagali pri risanju in ustvarjanju moje bodoče kuhinje. Od Ikee imam še Billy knjižne omare - zelo v redu, pa Pax omaro z drsnimi vrati za obleke - zelo sem zadovoljna, njihovo omaro imam tudi v kopalnici - brez pripomb, Gorm police v kurilnici - zelo stabilno in trajno (stare so že več kot 10 let) in čudovit volnen tepih na tleh dnevne sobe. Pa še kaj bi se našlo. Kot vsaka trgovina, imajo tudi oni kar nekaj manj kvalitetnih stvari, ampak če dobro izbereš, ti dobro služi kar nekaj let. Kozmeja
23. maj 2007 14:11
Z veseljem sem prebrala vaše odgovore in se odločila da se iformativno odpeljem v avstrijo , prečekiram na lastne oči kuhinje in se potem odločim. Še enkrat hvala kavica
23. maj 2007 14:33
Moj sodelavec jo je naročil preko interneta in so mu jo zato zastonj pripeljali. Na njihovi strani si jo lahko sam sestaviš in vidiš kako bi naj zadeva zgledala. Pojdi pogledat na njihovo spletno stran. LP K
23. maj 2007 14:52
KARMINA je napisal/a: |
Moj sodelavec jo je naročil preko interneta in so mu jo zato zastonj pripeljali. LP K |
neznan uporabnik
23. maj 2007 15:07
To tudi mene zanima. Dostava je v Ikei kar zasoljena. Naročanja prek interneta, brez da bi zadevo videli na lastne oči, pa ne priporočam. janckaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučni mufini s kremastim nadevom
Polnjene gobe