28. maj 2007 14:47
Evo me nazaj, nekaj sem napisala, upam da bo razumljivo.
V dokumentu od toliko in toliko strani se postavi na prvo stran oz. na tisto, katero ne želiš oštevilčevati.
Recimo,
prva stran bo NASLOV (se pravi, brez številčenja)
druga stran bo UVOD (tudi brez številčenja)
tretja stran bo šele začetek teksta. Ampak, želiš šele četrto stran oštevilčiti, in sicer s številko 2.
Postavi se na konec druge strani, izberi "Vstavljanje" / "Prelom" - izberi "Naslednja stran"
Odpri pogled »Glava - noge" in boš v »noga« videla, da na levi strani piše »Glava - odsek 1«, na drugi strani isto na dnu, bo pisalo »Glava - odsek 2«. V desnem kotu pa bo pri odseku 2 pisalo »Enako kot prejšnji« . Na majhni orodni vrstici, ki ti se pokaže spodaj, od desne strani četrti gumbek piše »Poveži s prejšnjim«, na to klikni in ti se bo na papirju zbrisalo »Enako kot prejšnji«. Sedaj bo veljal ukaz samo za naprej.
Sedaj se postavi na stran, kjer ti piše »Odsek 2« in lepo oštevilči z »Vstavljanje« - »Številke strani« in zberi ali hočeš da ti začne oštevilčevati z 1 ali z 2.
Se pravi prva stran je Odsek 1 in je brez številke. Druga stran je Odsek 2 in ga oštevilči poljubno, ali hočeš, da bo napisana 1 ali šele dejanska tretja stran, da bo napisano 2.
Na tak način lahko dokument od 50, 60 in več strani razdeliš na odseke in vsak odsek poljubno oštevilčih ali pa napišeš po Odsekih besedilo v »glavo« ali v »Nogo«
Če ne razumeš, piši mi na zasebno in te bom vodila.
Upam, da sem pomagala.