Ima kdo doma mesojede rastline.Jaz jo imam,muholovko pa še eno enkrat dobim.
Lep pozdrav,Karmen
karini
Ima kdo doma mesojede rastline.Jaz jo imam,muholovko pa še eno enkrat dobim.
Lep pozdrav,Karmen
karini
22. sep 2007 10:47
Lep dober dan! Včeraj sem v dar dobila mesojedo rastlino serranio(ne vem, če sem prav napisala), pa me zanima, kako se s to rastlino ravna. Kako in na koliko časa se jo zaliva, kako se jo neguje? Ker se s takim rastlinam nisem še nikoli srečala, vas prosim za kakeršen koli nasvet. Hvala! punci1968
22. sep 2007 10:54
Tukajle si o tem lahko veliko prebereš:
Cila
22. sep 2007 11:05
Nikakor je ne smeš hraniti s šniclni!
Lp
cervus
22. sep 2007 11:06
saj to tudi nisem nameravala punci1968
22. sep 2007 11:42
Zalivaj pa samo z deževnico ali destilirano vodo1
Lp
cervus
22. sep 2007 12:01
mene pa tudi nekaj zanima: če že obstaja mesojeda rastlina ( a obstaja ), a obstaja tudi mesojedi zajc ( pa ne mi odgovorit da ja, reče se mu pa volk ). ežoj
22. sep 2007 12:23
No deževnico bom zamenjala kar z destilirano vodo. Hvala elaphus za nasvet. Upam, da ne bo nič narobe, ker sem jo danes zjutraj malo zalila z navadno vodo. kam jo naj pa postavim, ali na okensko polico, mislim, da mora imeti veliko svetlobe? punci1968
22. sep 2007 13:08
Tole bi, po moje, bolje odgovorila Rimljanka, no, pa se bom jaz kar malo uštulila in malce nit razpredla, ker me to kar veseli, hehe: nič ni narobe, če si jo zalila s navadno vodo, preč ti zagotovo ne bo prišla. Mesojede rastline v resnici ne jedo muh, komarjev in kar je še take golazni, jih samo lovijo, da dobijo iz njih potrebne mineralne snovi za fotosintezo, s pomočjo katere si izdelujejo hrano. Mineralne snovi ne dobijo iz zemlje zato, ker so po navadi to rastline visokih barij, ki niso v stiku s podtalnico, v kateri so mineralne snovi. Vodo dobijo skoraj izključno z deževnico, ki nima teh snovi. če boš svojo mesojedko zalivala z navadno vodo, ti bo lepo uspevala, zelo bo razvila navadne liste, lovilni pripomočki (kateri so, je odvisno od tega, katero rastlinco imaš) pa se bodo zelo zmanjšali in skoraj izginili. Iz mesojedke bo postala čisto navadna rastlinca, pa zato nič manj prikupna, se mi zdi (no, ali pa - stvar okusa, pač).
Po moje jo lahko mirne duše daš na okensko polico.
Punci1968, imaš mogoče Sarracenio? Spada med vrčnice, lovilne naprave ima v obliki vrčkov, v katerij je tekočina.
cervus
22. sep 2007 13:09
ja, ežoj, po moje, če zajc poje mesojedo rastlino, je torej posredni mesojedi zajc
LP
cervus
22. sep 2007 13:22
http://ncbg.unc.edu/uploads/images/Sarracenia_CRB
Saracenijo imaš. Občasno zalivanje z vodovodno vodo bo preživela, sicer pa svetujem destilirano vodo. Vodovodna ima preveč apnenca, ki ga te rastline ne marajo. Zaželeno je tudi bvlažno okolje.
http://www.hrovatin.com/slo/posebna/default.asp?id_po
Od tule imaš kar nekaj korstnih povezav, malo preberi in veliko veselja z njo. Sicer ti je pa večino že elaphus povedala, kajne?
ežoj, še zate: obstajajo taki zajci, sevede. Ko je zajec zelje, poje tudi one polže v njem, he he. Toliko je zajec mesojed, kolikor je ta saracenija. Sicer ti je pa že elaphus stvari objasnila, le verjemi sokrajanki.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo
Špageti karbonara