Katera hrana zapira

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

20. maj 2007 17:17

Coca cola naj bi umirila drisko in bolečine v trebuhu, zdravi pa ne, nasprotno, saj si napisala, da se je to že umirilo ne? Torej uporabijo za čistiti WC. . Pred kratkim sem dobila en mail o coca coli, žal mi je da ga ne morem tukaj prilepiti, mislim, da bi marsikdo spremenil mnenje o coca coli. Leni1, naj bo še kakšen dan na dieti, pa bo, to je moj nasvet. lp Anamarija

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

20. maj 2007 19:34

Men se je zdele že 2x zgodil da sem zaradi pitja toplega (ki ni bil v hladilniku) Sprit-a dobila drisko, tko da sm pitje le tega zaključila :( Mi se pa večkrat zgodi, da če me prepiha dobim drisko, vsaj 1 mesečno :( pa tud v ženskih dnevih mam včasih mal probleme, tko da spijem 1-2 prava čaja - indijski (črni) brez sladkorja, pa pol grenke čokolade za kuhanje, pa sm dobra u eni uri ..... kadar je pa prehudo, pa še ene 2 tablete oglja .... Men vedno pomaga .... je pa use precej grenko .... nevem kolk bo otroku ušeč? lp Pitončica

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

20. maj 2007 19:51

Vidim, da ni bilo pravilno razumljeno. Nihče ne propagira zdravilnosti te pijače, temveč le potrjuje njeno delovanje proti driski. Nikakor zaradi pijače same, temveč zaradi povsem drugih stvari (zaradi sestavin pride do nekakšne reakcije in posledično do vezave vode). Enako stvar se lahko zmeša doma iz neškodljivih snovi, če pa te niso pri roki, pa naj bi bila coca-cola povsem sprejemljiva. Ena pač še nikogar ni pokopala, glede na to, da pa sem v svojem celotnem življenju spila skupno kakšna 2 litra teh plastičnih pijač, pa je moje mišljenje o tovrstnih pijačah povsem jasno. Upam, da se zdaj jasneje razumemo. fresh

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

20. maj 2007 20:48

fresh je napisal/a:
Anamarija, tudi jaz sem mislila, da je po sistemu "baba rekla". Prvič v življenju pa sem to slišala tukaj na Kulinariki. Zato sem tudi vprašala, če je možno, da bi to delovalo in če deluje, zakaj deluje. No, ko se prijatelj, ki mi je razložil, zakaj to deluje vrne, ga bom še 1x vprašala in napisala. Razložil mi je namreč tako strokovno, da moja butasta betica tega seveda ne dojame tako, da bi to znala obnoviti. Ni pa stvar v coca-coli, ampak v sladkorju in še ne vem čemu, kar se nahaja v coca-coli. fresh
Tudi jaz sem tukaj slišala, potem mi je še sodelavka svetovala, da daje otrokom stara 3 in 5 let, nič ne bom rekla, sinu sem dala coca colo prvič zadnjič in nikoli več, lahko, da nekaterim res koristi... S tem kar sem napisala nisem mislila nobenega kritizirati ali pljuvati po njemu. Fresh, fajn bodi! Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 20. maj 2007 20:49:30

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

20. maj 2007 21:20

Anamarija, saj nisem kot kritiko dojela, ampak včasih opazim, da ljudje iz teksta ali konteksta vzamejo le en del, ostalo pa kar preslišijo. (Govorim na splošno, ne v kontekstu te debate.) Se mi pa zdi pomembno, da se ljudje med sabo razumemo. Zdej pa skoči na hitro malo v Marezige, mogoče se še kaj dogaja! Sem kar fouš vsem, ki ste tam blizu. Sem bila povabljena, pa sem žal že cal dan za računalnikom. fresh

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

20. maj 2007 21:21

Coca-cola mora biti vsaj pol ure v kozarcu,da ni več mehurčkov,potem pa pomaga. luna1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti