14. maj 2007 10:15
Če ni problem v denarju, ti svetujem likalno postajo z odsesevalno desko. Naslednji predlog je parbi likalnik s kotličkom- razlikujejo se po velikosti kotička, pritisku, možnost dolivanja vode med likanjem.
Naslednja stopnja so preprosti likalniki, ki nimajo kotlička. To je pomembna moč v wattih ( W), možnost vertikalnega likanja ( polikaš kako stvar na likalniku), sistem proti kapljanju. Sama sem pred kratkim kupila takega, ki samodejno izklopi ogrevanje, če ga nekaj časa ne premakneš. To je varčevalni program. Pri šivanju namreč večkrat vmes kaj polikam, drugo je pa nujno likanje, ko včasih celo pot razmišljaš, ali si izklopil likalnik. In ta rešitev je odlična.
Po mojih izkušnjah prodajalci ( ni mi jasno, kako v veliki trgovini na gospodinjski oddelek dodelijo moške, na oddelek z radiatorji pa ženske), praviloma ne vejo, v čem je razlika med posameznimi modeli. Likalniki imajo na embalaži tudi simbole za posamezne funkcije, to olajša nakup. Sem pa tudi skoraj doktorirala pri izboru likalnika, ker se je med toliko modeli težko prebiti.
Sem pa bila dolgo navdušena nad likalnikom, pri katerem se odstrani priključni kabel, dobra izkušnja, za srajce odlično.
Drugače pa upoštevaj tudi navodila predhodnikov.
Jaz rada likam. Mogoče tudi zato, ker imam dobro orodje.
Vsekakor pa svetujem dodatni nakup "copata" , ki se namesti pri likanju občutljivih oblačil.
Frina