16. maj 2007 14:58
Glede Evrovizije so se v desetletjih, odkar jo gledam, stvari veliko spremenile. Nekoč so zmagovalke popevali še dolga leta (in še danes), prepesnili v domače jezike, tudi druge, visoko uvrščene pesmi, so bile zelo znane. Udeležba na Evroviziji je bila uspeh.
Danes temu ni tako; veliko ljudi po vseh državah, se iz udeležbe na Evrosongu prav norčuje, udeležba na pomeni kariere in ne pomeni dodatnega zalsužka. Nekateri so prepričani, da je vrhunska sramota,da se prijavijo na izbor.
Še nikoli ni imela zabavna glasba toliko različnih zvrsti. Odkar je televoting, glasuje določena struktura ljudi. Sama še nikoli nisem glasovala, ker se mi zdi to neumno in se mi zdi škoda denarja. Torej zmagovalko izberejo tisti, ki se jim zdi pametno, da glasujejo in se jim ne zdi škoda denarja. Na drugi strani pa so pesmi, ki so všeč popolnoma drugačni populaciji.
Imam prijateljico, ki vsa leta spremlja izbor na nacionalnem in Evro nivoju. Tudi glasuje, ja seveda, včasih tudi po mojem izboru, samo zame . Po njeni teoriji pomeni njeno glasovanje prispevek k uveljavitvi pesmi, ki si po njenem to zasluži.
Zelo rada poslušam glasbo in mi je razen redkih izjem skoraj vse všeč. Evrosonga ( nikoli nisem razumela, kaj so Evrovijiziji delali Izraelci) ne spremljam redno.
Sama sem prepričana, da bi moral biti slovenski izbor pripravljen tako, da bi najprej izbrali izvajalca, potem pa bi za istega izvajalca različni avtorji napisali pesmi. Ljudstvo pa bi izbralo najprimernejši izdelek. Tak način so nekatere države že imele.
Frina