3. maj 2007 19:30
Že sam Dublin je vreden ogleda in doživljanja, potem pa mestece Kilkenny, z enim starim dvorcem, predvsem pa s svojimi živopisnimi uličicami (tam v enem pubu naleteli na šefa, ki je celo nekaj vedel o Sloveniji, kako smo se brez vojne osamosvojili in Drnovška pa Kučana jepoznal...). Tudi klifi na vzhodno iziroma jugovzhodni obali so svojstveno doživetje.
V DUblinu pa obvezno pojdite v Guinessa - na ogled pivovarne, pa v Jameson, kjer delajo viski, poleg vsega drugega seveda, kar je v Dublinu vredno ogleda.
Sicer pa je Irska izjemno zanimiva dežela, hribovita in zelena, ljudje odprti in prijazni. Nikar ne izpustita obiska številnih pubov, iščita take, kjer se zbirajo domačini, je pravo doživetje klepetat z njimi.
Cene niti niso tako zelo nizke.
Več informacij boš našla na kakšni spletni strani, jaz sem bila na Irskem pred petimi leti in se zdaj težko spomnim, koliko je bilo recimo pivo, viski, hrana v lokalih in podobno. Se pa da jest za zmerno ceno, to je tudi res, mi smo vedno iskali lokale po uličicah, kamor zahajajo zgolj domačini. Zaradi hrane, ne cene, čeprav je tudi na žija v "njihovih" lokalčkih in pubih kot v restavracijah ob galvnih cestah, kjer se tare turistov.
Mamamia
mamamia