mnenj na posebni strani

Lincerji

Linški piškoti ali linške oči so obvezna sladica na vsaki praznični mizi.

Sestavine

500 g gladke bele moke

1/2 pecilnega praška

350 g masla

220 g sladkorja v prahu

100 g mletih orehov

6 žlic mleka

1 naribana lupinica limone SPAR NATUR*PUR

Sladkor v prahu za posip

Marmelada gosta

Postopek

Moko presejemo in ji primešamo pecilni prašek. Dodamo na kocke narezano maslo sobne temperature, sladkor v prahu, mlete orehe, mleko in limonino lupinico.

Vse sestavine zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v prozorno živilsko folijo in prestavimo v hladilnik. Počiva naj vsaj tri ure, da se zares dobro ohladi.

Hladno testo razvaljamo na rahlo pomokani deski ali na papirju za peko. Iz testa z modelčkom v obliki rožice izrežemo piškote. Polovici piškotov na sredini izrežemo še luknjo za marmelado z majhnim modelčkom. Medtem ko del testa valjamo in izrezujemo, pustimo preostalo testo v hladilniku, da se na sobni temperaturi ne zmehča.

Piškote pečemo pri 180 °C od 10 do 12 minut, da se samo rahlo zlato obarvajo.

Ohlajene piškote z luknjo potresemo s sladkorjem v prahu, cele polovičke pa namažemo z marmelado in obe polovici zlepimo skupaj.

Opombe

Namig: Na sredini piškota je marmelade lahko malo več: tako bo krasno zapolnila luknjico zgornjega, ko bomo polovički »zlepili«. Ne pa preveč, sicer se bodo lincerji zlepili tudi med sabo, ko jih bomo naložili v škatlo.

Marmelada naj bo srednje gosta, da ne bo tekla ven. Leaneen priporoča tako, ki ima tudi lepo rdečo barvo: šipkova, malinova, jagodna …

Avtor recepta je Nina Kastelic - Leaneen

SPONZORIRANO SPOROČILO