Pozdrav vsem!
Vem da sicer se ni "sezona" za ricet, meni pa vseeno disi nekaj takega. In glede na to, da imam se iz zimskega casa v omari se nikoli "testirana" sojina zrna bi bil ze cas da naredim kaj z njimi. In med recepti sem nasla ravno nekaj takega.
Me pa nekaj zanima: Taksnega svinjskega mesa, ki sem ga bila navajena dati v ricet tukaj nimam (se oglasam s Kitajske), bi pa vseeno dala notri nekaj "mesnatega". Pa sem enkrat nekje zasledila, da kuhajo nekateri ricet tudi iz govejega mesa. Pri tem pa mi ni prav jasen postopek; Ne vem ali naj dam kuhat vse skupaj (kuhala bom v ekonom loncu), ali naj jesprenj prej namocim ali ne (med vsemi ricet recepti tukaj so mnenja glede tega deljena), pa kako je s sojinimi zrni? Po pravici niti ne vem, kako naj se lotim teh, zato pa so ze tako dolgo v omari.
Bom zelo vesela vsakega nasveta, ideje, cesarkoli in zato bo treba na ricet se kak dan pocakat da pride kaksen odgovor.
Zdajle se pa lotim ravnokar s trga prinesene spinace, ki jo je tukaj toliko vrst da pravzaprav nikdar ne vem kaj bo prislo ven.
(Vnaprej se opravicujem, ker sem tale post poslala na dva konca-sem in se kot vprasanje/mnenje k sojinemu ricetu. Se mi zdi, da bom tako lazje (prej) prisla do kaksne informacije/nasveta...)
Hvala in pozdrav iz soncnega Shanghaija
Teja
teja-kit.