Psihološko testiranje

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

tema odprta - 2. okt 2006 9:09 | ogledi: 4.177 | odgovori: 10

Živjo,

ker me že malce zvija za jutri, ko imam le to testiranje, bi vseeno rada prej zvedela kake so te zvijače, pri čem biti pozorna, kaka so sploh vprašanja - drugače adijo moj spanec že drugo noč, da ne omenjam prebave...

hvala za vsakršen nasvet!

pozdravček,

maja

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

2. okt 2006 9:15

Zakaj pa greste na to testiranje ?

majamarko  

2. okt 2006 9:18

podjetje kamor sem poslala prošnjo nas vse vabi na to testiranje. gre pa delo za okencem. p

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

2. okt 2006 9:26

majamarko, ce gre za psihometricne zaposlitvene teste, potem pravzaprav ne mores paziti. gre samo za to, da s taksnim testom ugotovijo primernost za dolocen tip zaposlitve. so nekaksna kombinacija IQ testov, EQ testa in testa tipa osebnosti. se najbolje je, da zaupas svojim sposobnostim in da si pri resevanju povsem postena (v testih so vedno kontrolna vprasanja, ki sprasujejo enako kot ze v kaksnem vprasanju prej, vendar na drugacen nacin). poleg tega pa so le eno izmed sit pri izbiranju kandidatov za sluzbo in hkarti le eno izmed meril. nekaj samplov pa si lahko izbrskas, ce v googlu vtipkas psychometric test samples. drugace pa smo ravno zadnjic debatirali o njih in jih je v Slo baje nemogoce dobiti. fresh

majamarko  

2. okt 2006 9:29

fresh hvala ti, bom malce mirnejša, grem pa prec gledat na google, sem prej iskala samo v slo jeziku! lp,

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

2. okt 2006 9:37

predstavljam si, da bos dobila kombinacijo testa osebnosti in testa sposobnosti. glede na to, da gre za delo za okencem, bodo najbrz preverjali komunikativnost, prijaznost, natancnost, sposobnost dolgotrajne koncentracije, mogoce celo to, kako prenasas avtoriteto (nad tabo bo najbrz vodja), mooce tudi to, koliko si timski clovek. najpomembneje je to, da se zavedas, da na testu ni pravilnih in napacnih odgovorov. gre pac za to, da te zelijo osebnostno se dodatno profilirati. kot sem ze rekla, daj vse od sebe, skoncentriraj se in v prvi vrsti bodi postena. najbolje je, da se pri vprasanjih, ki imajo "multiple choice" odgovore ne zadrzujes predolgo, ampak obkrozi tisto, kar se ti zdi, da te najbolje opisuje. ne razmisljaj prevec, ker kot sem ze rekla imajo taksni testi kontrolna vprasanja in se neiskrenost hitro pokaze. niso pa noben baubau, zato ti ni treba prevec skrbeti. bodi kar si in zaupaj v to, da je vedno tako kot mora biti. pa vso sreco! fresh

majamarko  

2. okt 2006 9:41

joj fresh se mi zdi da bom jaz mogla biti kar tvoja večna dolžnica, olje pa tole...joj, ko pride prva šansa se dobimo nekje na kavici da se ti zahvalim! hvala 100x! lep prvi delovni dan v oktobru. maja

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

2. okt 2006 18:14

Nič naj te ne bo strah psihološkega testa, ker je dokaj enostaven. Največkrat ga sploh ne upoštevajo, ampak te pošljejo tja zato, ker pač morajo to naredit. Če pa bodo še kakšna vprašanja, o tebi sami, pa samo po pravici odgovarjaj in sigurno boš test opravila zelo dobro.Veliko uspeha ti želim in ti držim palčke, da ti kar najbolje uspe. Srečno! LP! fakin712

majamarko  

2. okt 2006 18:23

fakin712 tudi tebi hvala za vse, se počasi kuliram, ampak ponoči se mi zdi bo še vseeno malo zavijalo po trebuhu, se ne morem otresti te nadloge! Lep večer

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

3. okt 2006 14:07

No kako je šlo na testu, majamarko? Poročaj prosim. LP! fakin712

majamarko  

3. okt 2006 18:58

Oj, no jaz fertik testiranja, sem bila začuda kar mirna, samo dop me je malo matrala prebava, ko pa je bilo poldne pa kot bi se prerodila. Zadeva je bila sestavlejna iz treh delov, logike, matematike ter spoznavanja osebnosti. Vse je bilo zelo tempirano s časom, prva zadeva je imela 44 nalog časa 25 minut, druga je imela čez dvesto računov in zgolj 20 minut, za tretjo pa od 30-45 minut 187 vprašanj. Večina nas je jamrala za čas pri računih ker je bil en račun sestavljen vbistvu iz dveh delov - najprej en račun, pod njim še en, pri tem si moral paziti če je rezultat prvega računa višji od spodnjega potem slednjega odštejemo, če je pa spodnji večji pa ju seštejemo, tak oda so bile zvijače, nisi pa nikjer smel zapisovat vmesne rezultate ker to odbijejo procente... Pri prvi nalogi pa so bile domine in si moral najti pravi rezultat pri manjkajoči - sam napišeš kateri števili manjakta v okencu - domini. tretja spoznavanje osebnosti pa pač malce kaže tvoj značaj, si bolj družaben, kako prenašaš stres, krizne situcije, se znajdeš v določenih situacijah...pa tudi kak primerek razumevanja je bil vmes - npr kaj ima skorja če je povezava koža človek - potem odgovor drevo, no na te finte... ni res nič težkega, je pa časovna zadeva ki te hitro vrže stira ko ti nekdo reče samo še 5 minut do konca... aja fakin ravno ta čas ko si ti poslal komentar, smo začeli s pisanjem, pa tja do 16. ure približno, vmes pa da smo si razložili naloge, rešili po dva, tri primere da ni vmesnega spraševanja. še enkrat hvala vsem ki ste mislili name ta čas in mi še prej namignili kaj lahko pričakujem:) lep večer, maja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti