7. apr 2006 14:37
Vse štruklje kuham v peki papirju - samo zavijem in zavežem. tanja tominec
7. apr 2006 14:37
Vse štruklje kuham v peki papirju - samo zavijem in zavežem. tanja tominec
8. apr 2006 20:23
Naoljimo folijo, nanjo položimo štruklje, jih zavijemo in damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo 20-25 minut. Če jih naredimo preveč, jih v foliji zamrznemo. marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 08. apr 2006 20:24:04
8. apr 2006 20:30
Marelica, nekje tukaj na teh straneh sem prebrala, da pride malo vode zraven, so bolj sočni in prej kuhani. Nimam pa s tem veliko svojih izkušenj. riba-ribica
9. apr 2006 8:16
Drage kuharice, najbolj enostavno je, če štruklje zavijete v prozorno folijo, nič namazano in enostavno ohlapno zarolate. Kuhate pol ure. Jaz včasih prešpikam, včasih ne, rezultat je enak. Poskusite. rastko2
23. mar 2010 22:46
marelica je napisal/a: | ||
|
22. nov 2014 14:22
Pozdravljeni,
danes sem kuhala štruklje iz vlečenega testa v prozorni foliji in mi je bilo testo trdo.Kuhala sem jih 20 minut.Zanima me če kdo ve zakaj?
Lep pozdrav
noht
22. nov 2014 14:26
Več možnosti: pretrdo testo, pretrdo zavito v folijo, prremalo časa kuhano. Morda še kaj. Ponovi vajo in upoštevaj vsaj te tri razloge, ne nujno vseh hkrati. Po moje je najverjetnejši srednji razlog.
rimljanka
22. nov 2014 17:52
Jaz jih zavijem v peki papir in jih kuham (da vrejo) pol ure.
Balenka
22. nov 2014 18:18
Tako kot pravi rimljanka, v foliji se kuhajo malo več časa,, vsaj pol ure pa obvezno mora biti prešpikana.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
24. nov 2014 10:30
Kuham v foliji, naoljeni in potreseni z drobtinami. Nič ne prepikam, jo pa zelo ohlapno ovijem, da je prostor, da štrukelj naraste.
Dolžina kuhanja je pa odvisna od debeline štruklja. Jaz delam bolj tanke, premera max 5 cm in so skuhani v 20 minutah.
lartepKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Vanilijeve rolice
Domači Ferrero Rocher