6. avg 2011 17:15
Ali ima katera kakšen dober recept za pecivo s tem rižem?
Veri mogoče?
LP, Oaza
6. avg 2011 17:15
Ali ima katera kakšen dober recept za pecivo s tem rižem?
Veri mogoče?
LP, Oaza
6. avg 2011 17:34
A misliš tisti riž, ki je sladek in se prodaja v škatlah kot Corn flakes za zajtrk?
Vanja
6. avg 2011 17:48
Verjetno je res nekaj podobnega. Če je sladek, ne vem, (še) nisem preverjala. V InterSparu sem ga videla v navadnih plastičnih vrečkah na oddelku za zdravo prehrano. Takoj sem se spomnila na riževo čokolado, ki jo imam rada. In porodila se je ideja, da bi naredila kakšno pecivo iz njega. Ne bi pa rada, da se mi zmehča, saj je zame čar v tem, da gricka.
LP, Oaza
6. avg 2011 20:47
Obstajata oba, sladkan in nesladkan. Smo se o njem pogovarjali, najbrž lani, nekje v eni temi o domači riževi čokoladi, malo pobrskaj po receptih in v forumih.
rimljanka
6. avg 2011 21:05
ta sladkan je med kosmiči navadno. mislim da je hoferjev honey bites, nesladkan pa zgleda kot tisti v riževi čokoladi. mercator ga ima med zdravo prehrano. durgače pa obstaja mnogo ekspandiranih stvari. v dmu imajo amarant, proso. v eni zdravi trgovini sem videla še ajdo.
jaz bi kar zmešala s stopljeno čokolado, cornflakesi, lešniki in ven naredila kupčke. jami!
www.mojalbum.com/naredilaana
6. avg 2011 21:54
Tole sem sicer samo enkrat probala in ni nekaj, kar bi še enkrat jedla. Mnogi imajo pa to zadevo res radi.
http://www.ricekrispies.com/recipes/the-original-treats.a
Po moje je recept tudi na škatli.
Vanja
7. avg 2011 21:34
Uh, hvala za nasvete in napotke! Jih bom upoštevala.
Še vedno sem odprta za nadaljne ideje ...
LP, Oaza
8. avg 2011 7:31
Oaza, ta riž skuhaš podobno kot mlečni riž, dodajaš karamelno omako in posuješ s cimetom in potem to lahko bodisi serviraš kot toplo, ali pa zadevo daš v modelčke, pečeš na 150 stopinj kakih 30 minut (da se naredi skorjica) in serviraš ohlajeno). Hope this helps.
Vendelina jr.
8. avg 2011 20:24
Poskusi z riževo čokolado: http://www.kulinarika.net/recepti/13469/sladice/domaca- pri nas izgine še hitreje kot je narejena. Zelo dobra je tudi, če namesto navadne jedilne čokolade daš temno z min. 70% deležem kakava.
Ninja24
8. avg 2011 21:05
Hvala tudi vama, Vendelina in Ninja!
LP, OazaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
Čarobna zelena torta