Ocvirkova potica
23. mar 2016 20:03
Jaz pa za ocvirkovo potico naredim malo boljše kvašeno testo v katerega dam tudi kakšno jajce. Zamesim, vzhajam in razvaljam. Testo namažem z mešanico kisle smetane in jajca, potresem z mlačnimi (ne toplimi) ocvirki, posujem s ščepcem cimeta in zavijem. Premažem z jajcem, našpikam in pustim še kakšne pol ure vzhajat. Pečem pri 170 *C odvisno od velikosti kakšne 45-60 minut. Če so ocvirki pretopli, se potica vmes med plastmi prehitro vzdigne in odstopi.
LP, Saša
Mir in dobro!
24. mar 2016 7:21
Meni je najboljša iz testa za navaden bel kruh in pomazana samo z ocvirki z nekaj malega masti. Najbolj tekne še malo topla. Jedla sem tudi že tako iz testa za potico a mi ni bila preveč všeč. Kar se Janezek, pardo Micika, navadi .. .
Cila
24. mar 2016 7:54
Hvala za odgovore. Upam, da uspe.
Lila Roza
24. mar 2016 17:52
Pozdravljeni!
Rimljanka, prosila bi vas za recept za kruhovo testo, po katerem delate različico ocvirkovke. Bi probala narediti tako. Najlepša hvala
tilenboc
24. mar 2016 18:51
Tilenboc, čisto običajno testo iz pšenične moke tipa 850 ali 500 je to. Recimo takole testo. Po prvem vzhajanju razvaljamo, potresemo z mlačnimi ocvirki (običajno se je potreslo, včasih, ob kmečkih delih, še s peteršiljem), zvijemo in vzhajamo. Prepikamo potico, lahko namažemo z mlekom ali kar vodo in spečemo. Oblikujemo lahko kot potico ali kot hlebec, tak, bolj podolgovat, nekako med hlencem in štruco, recimo, naj bo obilka.
rimljanka
24. mar 2016 19:19
Super,
hvala , poročam kako bo uspelo.
tilenboc
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Zelenjavna mineštra
Rižota brez filtra