26. jun 2004 19:44
Pri nas imamo aparat za sladoled, in sicer znamke SIMAC, kupljen v Italiji. "Ljubljanski" je star že skoraj 15 let, pa še vedno super deluje. Tudi "primorski" je iste znamke, vendar star le dve leti. Oba sta redno v uporabi, saj delamo sladoled mnokokrat (za vsak "šmorn" - dober izgovor, a ne?). Delamo ga iz vsemogočih sestavin - lubenica, melona, češnje, jagode, borovnice....., vse mogoče mlečne variante (tudi z raznimi likerji), namesto smetane smo poskusili tudi že jogurt (iz priložene knjige receptov), bil je sicer užiten, vendar ni nikogar posebno navdušil. Sta pa naša aparata te vrste, da lahko sladoled poješ takoj, ko ga aparat naredi (cca 20-25 minut) in posode ni potrebno dajati v skrinjo. Čeprav mi navadno naredimo vsaj štiri vrste sladoleda, tako da prvi počaka zadnjega v hermetično zaprti posodi v skrinji. Pred mnogimi leti sem kupola aparat za sladoled v obliki obroča, ki ga je bilo ptrebnoi dati v skrinjo, pa sem to posodo uporabila za cvetlični aranžma, saj se bil sladoled preveč v kristalih...