Zdravo ekipa,
Gre se za eno dokaj enostavno vprašanje, na katerega nažalost še nisem dobil delujočega odgovora.
Za čebulo vsi vemo, da oddaja vonj. Enim diši enim ne. Ampak to ni namen te teme.
Namen teme je katera sorta čebule (bela ali rdeča), je tista, ki odda najmanj vonja in ni tako močnega okusa.
Na konkretnem primeru, razni prodajalci kebaba, burgerjev itd. pri nekomu bo čebula tako močna, da tudi ljubitelj bo imel težavo to pojesti, drugje pa tako blaga, da jo bi poizkusil tudi kdo, ki je ravno ne obožuje.
Ali je hec v tem da enostavno čebulo narežejo in jim zadeva stoji par ur / dan?
Gre se predvsem zato, da osebno imam zelo rad čebulo. Ampak enostavno je zaradi službe ne morem jesti toliko kot bi si želel. Meso + čebula, ali pa tunina pašteta + čebula itd. itd. Doma jo seveda brez težav jem, katerokoli, ker med vikendom mi je vseeno če me kdo zavoha.
Na splošno se mi zdi da (na žalost) je vonj po čebuli zelo nezaželjen v poslovnih krogih, kjer se gibljem. Tudi na raznih kosilih itd. kjer je na voljo čebula kot del priloge se je generalno vsi izogibajo. Medtem ko to ne velja za cigaretni vonj.
Nasveti so dobrodošli.