15. nov 2014 9:02
Po nicku sodeč je kolegica mlajša (22 let). Je seveda treba odkorakati do zdravnika in narediti pregled - ker je za svoje zdravje treba skbeti, ampak...dajte no, ne gre delati iz vsega takoj slona.
Praviš, da se po večerji pojavi občutek napihnjenosti in potem to traja do jutra in oh, kot da bi bila v četrtem mesecu nosečnosti. Kar, kakorkoli obračamo, tako blazno grozno ni videti. Se pa v tekstu prebere neznaje o temeljnih štosih rehranjevanja in nesamozavest glede telesa.
Drago dete, ne poznam nikogar, ki po večerji NIMA malo večjega volumna, ker tista hrana, ki jo človek zaužije, tisto je potem v telesu in dokler telo tega ne razgradi, imamo pač malo večji volumen.
Je pa tako, da je vrsta tekstov in vrsta informacij, da ravno ni posebej pametno obilno jesti zvečer. Tista, da se zajtrkuje kot cesar, kosilo imamo kraljevsko in da je večerja beračeva....tista velja. To sem enkrat napisala na ta forum in je potem zletelo nekaj izpovedi v stilu, kako "jaz pa ne morem zajtrkovati...." (whatever, who cares anyway). Skratka, če si po večerji "napihnjena" je nasvet bolj enostaven kot se sploh zdi: večerjaj beračevo, pa se to ne bo zgodilo.
In še nekaj mitov, ki bi jih morala 22 let stara punca že malo razčistiti:
- Večerja - draga moja, to je tisti obred, ko te kak frajer hoče malo zmehčati in se potem skupaj poveselita. Temu se reče večerja. Pri teh zadevah samo v filimih punce obilno jedo, v resničnem življenju pa zelo malo in zelo se izogibamo mesu (ker tisto potem res naredi obilen trebuh). Ostalo spada v kategorijo prehranjevanja v večernih urah.
- Daj ne verjemi, da ljudje v resnici pojedo vse tisto, kar je nafotkano na kulinaričnih straneh revij. Če bi bilo to res, bi bili vsi predebeli, pa nismo.
- Če hočeš, da bo tvoj trebušček vseživljenjsko ljubko plosek in seksi, začni z vseživljenjskim večernim uživanjem sočivja in sadja, pa k kombiniraj s probiotiki in seveda vseživljenjsko se vsak dan 20 minut telovadi. Na dolgi rok druge metode ne funkcionirajo.
Vendelina jr.