8. nov 2014 18:40
Če ima kdo kakšen dober recept testenine brez jajc. Bi še to probala.
flekica
8. nov 2014 18:40
Če ima kdo kakšen dober recept testenine brez jajc. Bi še to probala.
flekica
8. nov 2014 18:52
Široki rezanci brez jajc
Vrednosti so podane na osebo
Beljakovine 8.3 g
Jedi iz moke in mlevskih izdelkov
Ogljikovi hidrati 80.0 g
©tevilo oseb: 3
Maąčobe 4.5 g
Vlaknine 3.4 g
Energijska vrednost 1589 kJ
Vzamemo lahko belo ali polnovredno pšenično moko. Moko zgnetemo v testo le z oljem in potrebno količino mlačne vode. Takega testa ne moremo tanko razvaljati, zato so rezanci debelejši. Široki rezanci so izrazito škrobna jed, ki jo lahko ponudimo kot samostojno jed ali kot prilogo namesto riža, krompirja, polente pri mesnih ali zelenjavnih jedeh.
flekica
9. nov 2014 16:49
lej, če hočeš pršparat, bodo za kužke ok tudi brez jajc
9. nov 2014 21:13
No tehle se ne biodo branili ne kužki, ne klienti v kakih boljših restavracijah, kjer še delajo testenine ročno. Tudi brez jajc.
lp Lučka
9. nov 2014 21:43
Flekica, ne vem, ali se mogoče motim, da imaš ti namen delati domače rezance za .
mopsika
9. nov 2014 23:08
lucka52 je napisal/a: |
No tehle se ne biodo branili ne kužki, ne klienti v kakih boljših restavracijah, kjer še delajo testenine ročno. Tudi brez jajc. https://www.youtube.com/watch?v=kKr6jyCmV0o
|
Hvala za pomoč, ni mi res bilo jasno kako lahko narediš testenine brez jajc. Sem vtipkala v google rezanci brez jajc, testenine brez jajc pa mi ni nič ven vrglo edino mogoče nek kratek recept. Tukaj na videospotu se lepo vidi in moraš kar dosti vode dodati.
flekica
9. nov 2014 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=5f6LG9z34Ns
Špinačno testo za domače testenine.
flekica
9. nov 2014 23:22
lucka52 meni so testnine brez jajc (vsaj če so narejene s klasično belo moko) drugorazredne.
9. nov 2014 23:27
mopsika je napisal/a: |
Flekica, ne vem, ali se mogoče motim, da imaš ti namen delati domače rezance za .
|
Ne. Zase to delam. Probam pač kaj vse obstaja. Zadnjič sem z jajci in mi je bilo res enostavno. Nekdo je tudi napisal, da je zelo težko meni se pa ni zdelo. Res sem porabila 1 kg moke ampak se mi je dalo to delat. Kar se tiče živali smo našli nekaj drugega. Seveda veliko boljšega kot smo imeli zdaj.
flekica
10. nov 2014 6:05
Flekica, če nisi razumela, voda mora biti topla.
No , svetovno znane in pravi simbol regije Puglia so orecchiette, rigorozno brez jajc. Tudi meni niso nekaj posebnega, ampak o okusih naj se ne bi prerekali.
Sicer pa je zame vsaka doma narejena zadeva, pa naj si bo to pašta ali kaj drugega, vedno prvorazredna.
lp LučkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zdrava orehova potica
Tarte tatin z jabolki