Pozdravljeni
Prosim,če mi kdo odgovori:"bil sem 15 dni odsoten in sem dal kefirjeva zrnca(gobico)v kozarec z vodo,zaprt in v hladilnik.Zdaj sem začel s frementacijo vendar nobenega učinka-mleko se ne zgosti,po 3 dneh.Ali so zrnca zanič? Hvala
martn
Pozdravljeni
Prosim,če mi kdo odgovori:"bil sem 15 dni odsoten in sem dal kefirjeva zrnca(gobico)v kozarec z vodo,zaprt in v hladilnik.Zdaj sem začel s frementacijo vendar nobenega učinka-mleko se ne zgosti,po 3 dneh.Ali so zrnca zanič? Hvala
martn
9. sep 2014 9:58
Ojla, jaz sicer uporabljam kefirjeva zrnca le kak mesec in mi lepo uspevajo. Prebrala pa sem, da mlečna zrnca ne smeš dati v vodo, niti jih umivati z vodo ( razen v kakih skrajnih primerih, ko se umažejo ), ker se potem uničijo mikroorganizmi potrebni za kefir. Če zrnc ne potrebuješ nekaj dni jih pač daš z nekaj mleka v hladilnik ali pa jih preprosto zamrzneš do naslednje uporabe. Lahko pa zdaj iz teh zrnc ko si jih namočil v vodo narediš vodni kefir. Lep pozdrav in lep dan, Eva
eva59
9. sep 2014 10:31
Odprta tema enake vsebine, nadaljujte v njej, prosim.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo