Živjo!
Odpiram to temo, da si malo olajšam dušo, mogoče pa od vas prejmem tudi kakšen nasvet. Pet let nazaj sem diplomiral na fakulteti za pomorstvo in promet in sem diplomirani inženir prometa. Od takrat naprej aktivno iščem zaposlitev, vendar so možnosti, da bi dobil službo iz mojega poklica skorajda nične. Poslanih je bilo že ogromno prošenj, a kaj ko vsaka firma išče nekoga, ki ima nekaj let delovnih izkušenj. Za mlade ljudi v sloveniji je to ubijajoče. Kako naj nekdo dobi izkušnje, če ga pa nihče noče vzeti v službo? 5 let življenja sem za brez veze zapravil za ta kos papirja, s katerim si lahko po domače "samo rit obrišem". Toliko je v naši državi uporaben.
Stvar pa se tu ne konča. Prošnje pošiljam tudi na druga delovna področja (proizvodnja na primer), kombinirano s prošnjami na področju prometa, sem jih od februarja dalje poslal najmanj 80. In glej ga zlomka, tukaj me pa diploma ovira, saj imam izgleda da previsoko izobrazbo da bi delal v enem proizvodnem podjetju (verjemite, res je tako, ker sem se glede tega pogovoril z kadrovnico iz zaposlovalne agencije addecco).
Sedaj pa mi povejte vi, na kakšen način bi lahko dobil službo v tej gnili državi? Verjamem da vsakdo od vas pozna koga, ki ima podoben problem. Vaši sinovi, hčerke, sosedje... Nočem službe, preko katere bi prejemal 1000 evrov neto na mesec(tudi tećko bi jo dobil), zadovoljen bi bil z bogih 600 evrov, da bi kombinirano z skromno plačo od punce lahko vsaj malo zadihala.
Mirc86