Kupila v lidlu sir sofra (prvič) porabila sem 2 kom. sedaj pa me zanima če ostalega lahko zamrznem.
Koliko časa zdrži odprta pločevinka v hladilniku?
L.P.
mijamarija
Kupila v lidlu sir sofra (prvič) porabila sem 2 kom. sedaj pa me zanima če ostalega lahko zamrznem.
Koliko časa zdrži odprta pločevinka v hladilniku?
L.P.
mijamarija
26. feb 2014 12:31
Relativno dolgo. No, pri nas zmanjka v treh tednih, ziher. Sir, ki je ostal v pločevinki, moraš obtežiti, da ne splava na vrh in ostane pokrit s slanico. Jaz uporabim za to kar čisto kavno skodelico, ki jo poveznem na kolesce sira, da se to potopi, pa je :) Pokrijem s pokrovom in hranim v hladilniku.
(enak sir, pod drugimi imeni, dobiš za primerljivo ceno tudi v Hoferju in Evrospinu, za informacijo)
Lahko ga pa tudi dobro odcediš, narežeš na kocke, naložiš v stekleni kozarec in zaliješ z dobrom olivnim oljem. Po želji dodaš česen, poper v zrnu in še kaj, pa imaš lepo pripravljen prigrizel pri roki. Sir v olju lepo zdrži nakaj časa, tudi brez hladilnika, v hladnem prostoru.
26. feb 2014 12:46
Super - hvala!
L.P.
mijamarija
26. feb 2014 16:58
Ali pa posamezen kos vakumsko spakiraj pa se tudi odlično ohrani.
l.p.
tedyka
26. feb 2014 21:28
Sir pustiš v njegovi vodi, pokriješ s pokrovom, ki je zraven. Ni problema ohraniti tudi 3 tedne. Samo..., pri meni ni te bojazni.
Pozdravček!
P.S. Šele zdaj sem dobro prebrala od mamaF, tako kot je napisala.
27. feb 2014 8:02
Ne pustit sir v že odprti pločevinki.
Mi ga prestavimo v drugo posodo in prelijemo s tekočino. Včasih jo zamenjamo s svežo vodo, da je potem malo manj slano.
Je pa ta sir super za parmigiano (tule sem našla en recept: http://www.kulinarika.net/recepti/6752/zelenjavne-jedi/), pride veliko boljše kot z mozarelo.
tracKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poletni svaljki z dimljenim lososom
Vitlof s sirom