17. dec 2012 21:19
Hvala, ravnokar sem zaključila s kuhanjem božične marmelade. Nekaj sadja (maline) sem imela v skrinji in sem kuhala marmelado s dodatkom čokolade. Enemu delu sem dodala belo čokolado (ta mi ni najbolj všeč), drugemu delu pa črno čokolado (ta je pa superrr). Potem se skuhala še jabolka samo narezana s pečkami in lupinami in korenček. Vse skupaj sem spasirala, dodala olupljene (potopila sem jih v vročo vodo) in nasekljane mandlje, malo cimeta, mletih klinčkov, vanilije, limoninega soka in dobila čudovito marmelado. Te marmeladke bodo božična darilca za moje prijatelje, goste v apartmajih, sorodnike in vse, ki mi nekaj pomenijo in se bom z njimi med prazniki srečala. Dobila sem 15 stekleničk malinine marmelade in 23 jabolčne. To so majhne posodice, škoda, mi foto ne dela, na mobiju pa imam tako slabega, da je škoda pošiljati. Sedaj razmišljam, če bi skuhala še jabolka in na koncu dodala čokolado. Je morda že katera poskusila. Jaz sem sedaj v eni zelo mali količini, ki mi je ostala, pa se mi zdi OK. Sedaj grem zamesit še 3 x testo za kekse, katerim se bom posvetila jutri.
Lep večer vsem, mene že predpraznična mrzlica daje, tista pozitivna, da kar kipim od adrenalina.
sonce51