TO TEMO SEM ODPRLA, KER ME ZANIMA, KATERE STVARI , KI JIH POJESTE, VAS NAREDIJO KOT BALONE V TREBUHU, VAS NAPIHNEJO.??
vd007
TO TEMO SEM ODPRLA, KER ME ZANIMA, KATERE STVARI , KI JIH POJESTE, VAS NAREDIJO KOT BALONE V TREBUHU, VAS NAPIHNEJO.??
vd007
27. jan 2012 12:48
Pred leti skoraj nič, sedaj pa sladkarije, grah, fižol, ržen kruh, zelje v vseh oblikah, belo grozdje.. poln želodec mešane hrane ob praznikih, pa še kaj bi se našlo. Je pa strašno včasih. Malo to krotim z tabletkami iz alg, pa tudi to ni vedno uspešno.
kara
27. jan 2012 12:55
Glede na moje izkušnje je bolj pomembno, katera živila kombiniramo.
Mislim, da veliko težav povzroča fižol, soja. Če ju pa uživamo v kombinaciji s kakšno lahko zelenjavo, pa težav skoraj ni.
Tudi svež kruh rad napenja, posebno iz polnozrnate moke (iz celega pšeničnega zrnja).
Je pa verjetno precej odvisno od naše presnove, pri vsakem človeku je malo drugače. Mislim, da tudi zadostno izločanje žolča omili težave.
pirnica
27. jan 2012 12:56
Očitno spadam med srečneže, ki teh težav nimajo. Niti fižol niti zelje, niti sadje, seveda se pa ne nabašem. Ko sem sita neham, počakam, da sem spet lačna...
zeta
27. jan 2012 13:06
Kaj pa po kavi, Barcafe skuhan na aparat, popita na tešče zjutraj... Tudi ktera napihnjena?
vd007
27. jan 2012 13:15
A imaš težave z žolčnikom? Pri teh težavah, včasih kava ne paše.
zeta
27. jan 2012 13:35
Sem se je skoraj odrekla. Jo redko pijem...in nič več zjutraj. Težave z žolčnikom? Hmm...mislm ,da ne...
Se mi pa zdi, da poletje naredi svoje..poleti napihnjenosti ni :)
vd007
27. jan 2012 13:43
Napihuje me predvsem presežek v količini zaužite hrane in pomanjkanje aktivnosti. Tako, da če si sicer zdrava in nimaš želodčnih težav te vrste poskusi s telesno aktivnostjo, meni zmanjša napihnjenost skoraj instantno. Pa če si skoraj 100% da ti kava škoduje, se ji odpovej v celoti, nobena hrana/pijača ni tako dobra, da bi jo človek užival če mu škoduje.
Viva Meier
27. jan 2012 13:52
Mene pa jabolka in hruške.. Ampak so mi dobre (in zdrave) pa preživim
27. jan 2012 14:01
Hrana, ki napenja, se načeloma slabo prebavlja. Zaradi tega je zelo verjetno, da ne dobiš kaj dosti zdravja od jabolk in hrušk. Samo v opozorilo
27. jan 2012 14:41
Leyla, a tudi (zjutraj) na prazen želodec?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Srbski pasulj
Polnjene gobe