Prosila bi, če ima kdo kakšen dober recept z mascarpone kremo in recimo jagodami.
Hvala in lp
Kate
Kate
Prosila bi, če ima kdo kakšen dober recept z mascarpone kremo in recimo jagodami.
Hvala in lp
Kate
Kate
13. dec 2003 20:13
Lep pozdrav Kate! Jaz imam dober recept za kremo, sicer je za tiramisu ampak so možne variacije. 4 jajca 4 žlice sladkorja 4 žlici ruma 500 g mascarpone Rumenjake stolči s sladkorjem, da se krema speni in dobi belo barvo. Nato dodaj rum premešaj ter dodaj macarpone. Stepi sneg ter ga vmešaj v maso. Krema je odlična, lahko vmešaš sadje ali čokolado. Če želiš da postane trda vmešaš še raztopljeno želatino. Jaz kremo nalagam izmenično v posodice ter na dno dam v kavo namočene bebi kekse ter v naslednjo plast kakšno sočno sadje. Kremo lahko tudi izboljšaš s stepeno smetano. Uh se mi že sline cedijo ! Karmen Sporočilo je spremenil(a) karmenslo dne 13. dec 2003 20:13:47
15. dec 2003 15:45
Karmen hvala ti za odgovor. LP Kate
18. jun 2009 15:52
živjo! js bi pa vprašala če katera vsaj približno ve kako bi naredila kremo iz mascarpone sira da bi bila primerna za brizganje kupov na mafine? npr z belo čokolado pa smetano pa mascarponejem. ali bi mogla dodati kaj takega da ti do držalo skupaj? npr želatino? kako :S ? hvala!! bannanna_v_slo ;)
18. jun 2009 23:22
pozdravljeni... jaz delam pa takole: mascarpone 25 dkg jagodni jogurt-pol litra 1 sladka smetana-stepena narezane jagode 2 vrečki mlete želatine lep pozdrav cheleste
19. jun 2009 13:28
js sm pa že misla da si men odgovorila :s bannanna_v_slo ;)
19. jun 2009 13:31
polovica mascarpone, polovica kisle smetane, po želji jagode in sladkor v prahu do željene sladkosti. Je dobolj čvrsta krema za torto. seveda jo bannanna, brez dodatka sadja lahko uporabiš za brizganje, jaz sem to kremo že npr. v princeske filala. Sporočilo je spremenil(a) klavdijaB dne 19. 2009 13:32Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kraljevska jajčka s holandsko omako
Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem