21. sep 2011 10:09
Saj veš, Multi, kako pravi en angleški pregovor:" Psi imajo gospodarja, mačke imajo služabnike!"
... in še kako res je
Ena finta proti skakanju na pult in podobnim lumparijam obstaja, ki se obnese pri nekaterih mačkah. Je povezana z vodo, zato upam, da me moderator ne bo kregal, če jo v to temo napišem. Torej: kupiš si eno majhno otroško vodno pištolico in jo napolniš z vodo. Če imaš informacijske filtre oz. informativno vodo, še boljše
V trenutku, ko opaziš, da mačka skoči na mizo, pult ali pač kamor ji ne bi dovolil, jo s tankim curkom iz pištolice na kratko pošpricaš - vendar bodi zraven čisto tiho in poskusi to narediti tako, da ne bo opazila, da si ti kriv za "šus". Nekako v stilu Johna Wayna, saj veš, tisto, ko ustreli "izza leđa". Vsako pošteno razvajeno mačko bo tistih par kapljic vode tako razburilo, da se bo po hitrem postopku pobrala proč od objekta poželenja in se šla kujat in umivat nekam na varno. Če se "atentat" večkrat ponovi, bo kaj hitro poštekala, da ji skakanje na pult prinese same zoprne zadeve (beri: ji uniči frizuro)
To "mučenje" z vodo za mačko ni nič boleče ali kaj takega, je le neprijetno in se ga vsaka mačja kraljična raje izogne. Meni je tako uspelo odvadit enega mačka, ki ga je zelooo mikala kletka z malim glodavcem, do katere sicer ni mogel priti kar tako, se je pa trudil in skakal na vse mogoče višje površine, samo da bi bil zraven.
Glede na to, da o "energizirani" vodi nismo izvedeli nič natančnejšega, lahko iz izkušenj rečem, da tudi jaz opazim razliko med kavo, čajem oz. napitki, pripravljenimi s trdo vodo (kot jo imamo pri nas) in mehko (kot je pri moji mami). Z mehko vodo je vse boljše. Doma itak nimam izbire, nekaj časa sem uporabljala vrč Britta z ogljenim filtrom za vodo, samo pri moji žeji in tistem počasnem curljanju vode skozi filter v vrč in vedno praznem vrču, sem si itak raje točila vodo v kozarec direkt iz pipe, pa čeprav se mi je takrat zelo, da ima voda iz vrča resnično boljši okus. Ampak tisti filter je bil namenjen itak samo čiščenju vode, drugih funkcij ni imel.
Ko sem malo brskala po spletu, sem našla samo "informirano" in "visoko energijsko informirano vodo". A je to ta "najboljša voda"?
http://www.kristal-energy.si/preparati.php
Mojca