Muca

neznan uporabnik

26. avg 2011 12:55

@VilmaS- To kar se je zgodilo z otrokom in ni prvi primer pa je itak 90 krog pekla. Ne 9. Devetdeseti.

Samo žal je tako, da se spet ne bo nič zgodilo. Ker itak se nič ne dogaja. Spravli so zgodbo ven, sedaj je potihnilo. In bodo se 5 let prerekali kera na kerem socialnem je odgovorna, če sploh in zakaj nihče ni (če se je vedelo) nič naredil. A so tud tu čakali v stilu - eh, saj, če bo, bomo pa malo mignili, ko bo.

 

Namesto, da bi v roku 24 ur al takoj oba starša zaprli, ju postavili pre sodišče in marš sedet za 20 let. Pa še kake poleg, ki so vedeli in so to javno priznali po tv. Tudi te, bi blo treba po hitrem poslat sedet.

 

Ne se pa ukvarjat leta, kdo je in v koliki meri zakaj odgovoren. Saj že muhe po mb čivkajo,da bi za eno par njih blo fajn, da di jih v čuzo strpali. Samo, če se pišeš, kot se eni si nedotakljiv. In seveda nedaj bog, da bi se javno zvedelo kaj so eni v noči usodni počeli. Tisti, ki so vedeli so izgubili službo. In ti so vedeli dobesedno kje, s kom in kako se je kdo potepal po prostranstvih kliničnega centra v Mb.

 

So hoteli javno dokazat in so jih utišali.

 

Pa še je takih zgodb. Nekaj v Mb, prek Celja, Ljubljane do Obale, vmes pa južno in zahodno.

Ker, če začnem kar jaz vem, se zame ne bo dobro končalo. Ker nimam neposrednih dokazov. Čeravno vsi ostali gredo v smer, ki je prava. Malo preveč je, da bi nekdo meni rekel, da so vsi nedolžni. Ker po logiki bi blo hecno, da bi ljudje bili tok hudobni in si zmišljevali vse te štose.

 

In dandanašnji, ko taki zigovori že slabo držijo vodo, so javnosti začeli pihat na dušo, kako so najhujše barabe iz zelo urejenih in uglednih familij.

Češ, le kako smo vsi frapirani, da se nekdo, ki je odraščal ob non plus ultra izobraženih starših in ma pedigre malo spozabi. Takim je baje treba malo zamižat, da jih ne bi poslali sedet in jim uničili življenja. Ker baje majo strašne intelektualne potencijale in bi blo za narod slabo, da bi kdo tak 20 al 30 let moral v čuzi sedet.

 

Multivitamin



multivitamin

Sporočilo je spremenil(a) multivitamin dne 26. 2011 13:14

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

19. okt 2011 16:55

Kar nekaj časa je minilo odkar sem zadnjič čitala vaše nasvete za zdravje našega muca. Nekaj je bilo dobro namernih, nekaj pa bolj tak,tak, kakor koli že, živinozdravnik je imel skoraj prav, saj mu ni drugega manjkalo kot zbirčnost in pa da je pojedel nekaj na vrtu in to najbrž bramorja in to seveda ne enega. Zdaj ko jih ni več na vrtu pa pridno hrusta hrano, posebej, če je za njega užitna ima že skoraj 5 kg. Zanima me pa, če veste, kako ga naj navadim na en prostor za počitek. Spi namreč če le lahko, na stekloremičnem štedilniku, pri računalniku, na elemntih v kuhinji, na pralnem stroju, na likalni deski in seveda v postelji, sedaj ko je mraz pod dekno. Nikoli ne vem kje ga bom našla če je v stanovanju.

TUMAAVGUST

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

19. okt 2011 17:17

Kar se tiče tega kje naj tvoj muc spi, se ti pa ni potrebno preveč obremenjevati. Na štedilnik postavi kakšno posodo, da ne bo imel prostora polaževati na njem, likalno desko zloži, tako se bo hitro odvadil iskati prostor tam, kjer ga običajno ni. Če spi na pralnem stroju te verjetno ne moti, sicer pa mu pripravi kakšno košaro ali škatlo v kateri mu postelješ kakšno toplo odsluženo jopico, lahko je tudi povštrček ali dekica. In se boste vsi skupaj dobro počutili.

zeta

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

20. okt 2011 14:45

Sem že vse poskusila, pa ne pomaga. Ko nekaj časa spi na dekici, si mislim zdaj pa bo, pa je je na drem prostoru. Zna uživati in to na zelo mehkem in toplem.

TUMAAVGUST

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

20. okt 2011 17:51

Tumaavgust, muca ima prav, ker ve kje je toplo in udobno. Pusti ji da uživa. Preženi pa jo brez slabe vesti s štedilnika in likalne deske, če imaš navado na njej puščati še vroč likalnik po likanju. A ni luškana, ko jo pogledaš, kako lepo spančka? Ma naj počiva in spi kjer ji paše, samo da je varno zanjo.

zeta

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

21. okt 2011 6:48

Muce menda običajno izbirajo mesta za poležavanje kjer je negativna energija in sevanje (razne električne naprave in podobno). Naša dva mačkona obožujeta ležanje na modemu ali pod njim in zadaj za TV-jem, sploh kadar je prižgan .

Ninja24

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

22. okt 2011 17:29

Tumaavgust, imam idejo kako muca navaditi na eno mesto za spanje.V Hoferju (lidlu) so prodajali ležalnik, ki se obesi na radiator.Izgleda kot dve žici, vmes pa blago.Naša muca se prerivata, kateri bo spal gor.Posebej sedaj, ko so radiatorji topli, zunaj pa je hladno.Lani v tem času smo kupili, tako, da v kratkem spet v ponudbi.

jovita

sandrah  

član od: 8.11.2012

sporočila: 1

8. nov 2012 18:12

Pozdravljeni,

 

mam eno težavico oziroma vprašanje, imam muco, stara je prib. 6 mesecev, bila je zunaj, ni imela resne prehrane, z eno besedo povedano bila je brezdomka, sedaj sem jo vzela noter k sebi, in na začetku je imela zelo slabo prebavo, skoraj vsakih 5 min je prdela in to je smrdelo nevzdržno, sedaj sem ji dala junior konzervice in stanje se ji izboljšuje, sedaj pa ji zelo zelo smrdi iz gobčka, vsak dan bolj, kaj bi bilo narobe, dlesne ima belo-črne.?

Hvala za vašo pomoč.

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

8. nov 2012 19:36

Zelo možno je, da ima gliste. Če je bila do sedaj brezdomka in si jo vzela za svojo, jo odpelji k veterinarju. Cepil jo bo in poskrbel za razglistenje. Mladi mucki imajo pogosto gliste, ki jih prinesejo s sabo na svet, če jih je imela mama med brejostjo. Ko bo to urejeno, tudi iz gobčka ne bo več smrdelo.

Lepo res, da si poskrbela za njo. Vse bo vrnila, na svoj način, verjemi.

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti